• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Attica Bank: Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας. Όλοι οι όροι

    Θεόδωρος Πανταλάκης Attica Bank

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Από την ερχομένη Δευτέρα ως τις 31 Οκτωβρίου καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Attica Bank. Η διοίκηση επιδιώκει την αποχώρηση τουλάχιστον 70 ατόμων, άνω των 50 ετών ώστε να περιοριστεί το κόστος και επίσης να γίνει αναδιάταξη του οργανογράμματος της τράπεζας.

    Η μόνη τράπεζα που απομένει να πραγματοποιήσει εθελούσια είναι η Εθνική Τράπεζα για περίπου 1.000 άτομα και με πλαφόν επίσης τα 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα υποβληθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα «τρέξει» τις επόμενες εβδομάδες.

    Οσο αφορά την Attica Bank, το ελάχιστο όριο της αποζημίωσης έχει οριστεί στις 15.000 ευρώ και το μέγιστο στις 200.000 ενώ οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα αποχωρήσουν από την εταιρία στο τέλος Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση 14 μικτών μισθών για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών, ενώ για όσους δεν πληρούν το κριτήριο αυτό, η αποζημίωση των 14 μικτών μισθών διαιρούται διά τα έτη προϋπηρεσίας.

    Επιπρόσθετα, δίνονται μια σειρά προσαυξήσεων στις αποζημιώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται με βάση ηλικιακά κριτήρια: για τους 58 ετών και άνω, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 50%, για τους μεταξύ 55-57 ετών, κατά 65%, για τους εργαζόμενους ηλικίας 50-54 ετών η προσαύξηση στην αποζημίωση φθάνει στο 80%.

    Για εργαζόμενους ηλικίας 40-44 ετών η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 55%, από 30 ως 39 ετών κατά 45% και για όσους είναι μέχρι 29 ετών, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 20%.

    Οσοι κάνουν χρήση του προγράμματος, θα πάρουν επιπλέον δύο μεικτούς μισθούς για κάθε ανήλικο τέκνο, θα συνεχίσουν να έχουν δύο χρόνια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το Ταμείο, καθώς και τις καλύψεις του ομαδικού συμβολαίου της Groupama για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

    Οι υπολογισμοί των αποζημιώσεων θα διενεργηθούν με τον μεικτό μισθό, όπως ίσχυε τον Δεκέμβριο του 2015, εξέλιξη που αποτελεί πρόσθετο κίνητρο καθώς από την 1/1/2016 οι μηνιαίες απολαβές έχουν μειωθεί λόγω της μετενέργειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνος Παπαδόπουλος: Η Forthnet είχε προσελκύσει την προσοχή των εποπτικών αρχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο και εκπλήξεις για τον νέο CEO της Πειραιώς: Τι συμβαίνει με έναν εκ των τεσσάρων διεκδικητών;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ