• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Αδ. Πολέμης: Πούλησε πλοίο για scrap

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping ναυτιλία

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Με προορισμό το Πακιστάν θα ταξιδέψει για τελευταία φορά το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου New Katerina (χωρητικότητας 170.000-dwt και κατασκευής 1997) της ναυτιλιακής New Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Αδαμάντιου Πολέμη, καθώς εκεί θα σταλεί για scrap.

    Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία του Έλληνα εφοπλιστή “μπαίνει στο κλαμπ” εκείνων που έχουν δρομολογήσει να στείλουν τα φορτηγά τους πλοία για scrap τις τελευταίες εβδομάδες – μαζί με τη Zodiac του Eyal Ofer και την νοτιοκορεάτικη Pan Ocean – μετά από ένα τρίτο τρίμηνο του 2016 κατά το οποίο η δραστηριότητα στον τομέα του scrapping ήταν αρκετά υποτονική.

    Το New Katerina πωλήθηκε για scrap στην τιμή των 310 δολαρίων ανά ldt, διαμορφώνοντας έτσι τη συνολική του αξία στα 6,33 εκατ. δολάρια – ποσό που θα εισπράξει η New Shipping.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή του κ. Πολέμη είχε εξαγοράσει το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο το 2009, δίνοντας το ποσό των 27 εκατ. δολαρίων, αρκετό καιρό πριν η New Shipping διαχωριστεί από την Polembros Shipping.

    Το γεγονός ότι η New Shipping στέλνει για scrap ένα φορτηγό πλοίο γίνεται γνωστό μόλις λίγο διάστημα αφότου η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του χωρητικότητας 174.000-dwt Ocean Crescent (κατασκευής 2007) από την ιαπωνική NYK Line, έναντι ποσού που εκτιμάται πάνω από τα 12 εκατ. δολάρια.

    new shipping πολεμης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “New Katerina” της New Shipping

    Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται την ώρα που οι αναλυτές περιμένουν με αγωνία τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της NYK για τα οικονομικά της στοιχεία, που θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου, μαζί με τα πλήρη αποτελέσματα εξαμήνου της. Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει ήδη προειδοποιήσει τους επενδυτές για έκτακτες ζημίες της τάξεως των 1,87 δισ. δολαρίων, λόγω των δυσκολιών και των προβλέψεων στους τομείς των φορτηγών πλοίων και των μεταφορών ξηρού φορτίου.

    Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από δύο χρόνια τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης, ιδιοκτήτες της Polembros, αποφάσισαν μετά από 40 χρόνια κοινής, επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας, να χωρίσουν τις επιχειρήσεις τους, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης και επιθυμώντας να δώσουν ενεργό ρόλο στους διαδόχους τους. Έτσι, ο Σπύρος Πολέμης με το γιο του Λεωνίδα κράτησαν την Polembros και ο Αδαμάντιος με τα δύο του παιδιά ανέλαβαν τη New Shipping.

    Σύμφωνα με το VesselsValue, η New Shipping, διαθέτει σήμερα έναν στόλο από 30 και πλέον δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής αξίας 512.4 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρία Αγγελικούση: Το μεγάλο μυστικό της κόρης της Γιάννη Αγγελικούση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευάγγελος Αγγελάκος: Βαριά καμπάνα για απόρριψη πετρελαϊκών αποβλήτων στον Ειρηνικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ