• First Top Stories

    Το WhatsApp κάνει θαύματα στο νέο iPhone

    • NewsRoom


    Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, σας έχουμε ευχάριστα νέα καθώς το WhatsApp μόλις έγινε πολύ πιο χρήσιμο. Η γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας WhatsApp, μετά την τελευταία αναβάθμιση του iOS 10, γίνεται πιο αποτελεσματική και μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του ανανεωμένου λογισμικού, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα χρησιμοποιώντας απευθείας την ψηφιακή βοηθό Siri.

    Η Apple κυκλοφόρησε το νέο update για το iOS 10, που σημαίνει ότι είναι πλέον συμβατό με τις διάφορες χρήσιμες λειτουργίες που διαθέτουν τα νέα iPhones, 7 και 7 Plus.

    Η νέα έκδοση του iOS φέρνει τεράστιες βελτιώσεις στη Siri, η οποία είναι πλέον πολύ πιο “έξυπνη”. Αυτές οι αλλαγές είναι ουσιαστικές για εφαρμογές όπως το WhatsApp, αφού μπορεί πλέον να ενσωματωθεί στις δυνατότητες της Siri.

    Έτσι, δίνοντας την εξής εντολή στην ψηφιακή σας βοηθό: “Στείλε μήνυμα μέσω WhatsApp στον John λέγοντας γεια”, αυτό θα αυτόματα θα γίνεται πραγματικότητα και ένα ειδικό παράθυρο pop-up θα εμφανίζει την προεπισκόπηση του μηνύματος, όπως ήδη συμβαίνει με την ενσωματωμένη εφαρμογή μηνυμάτων, και στη συνέχεια θα μπορείτε να το αποστείλετε.

    Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το WhatsApp ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μηνυμάτων ως προεπιλεγμένο τρόπο αποστολής μηνυμάτων έτσι ώστε να είστε σε επαφή με συγκεκριμένα άτομα. Έτσι, αν π.χ. κάποιοι φίλοι σας αρνούνται να χρησιμοποιούν τα SMS, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε – το τηλέφωνό σας θα προκαθορίσει να τους στέλνει μηνύματα μόνο μέσω WhatsApp.

    Παρόμοιες αλλαγές έχουν γίνει σε μια σειρά από εφαρμογές, όπως και η Uber, η γνωστή υπηρεσία μετακινήσεων. Μπορείτε τώρα να ζητήσετε από τη Siri να σας καλέσει ένα από τα διάσημα μαύρα αυτοκίνητα για τη μεταφορά σας – και αυτή θα μπορέσει να το κάνει, “μιλώντας” απευθείας στην εφαρμογή Uber.

    Το WhatsApp επωφελείται επίσης από τις αλλαγές που έγιναν στη λειτουργία του CallKit, η οποία επιτρέπει στις υπόλοιπες εφαρμογές να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και η προεγκατεστημένη εφαρμογή τηλεφώνου. Για παράδειγμα, όταν κάποιος σας καλέσει στο WhatsApp, θα εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone σας, όπως μια κανονική κλήση, και θα έχετε την επιλογή να δεχθείτε ή να απορρίψετε την κλήση, ή ακόμα και να στείλετε μήνυμα εξηγώντας γιατί δεν μπορέσατε να απαντήσετε.

    Τουλάχιστον, η κίνηση αυτή δεν προκαλεί άλλη μια διαμάχη μεταξύ των χρηστών για μια εφαρμογή που ήδη έχει δεχτεί τεράστια κριτική τις τελευταίες εβδομάδες. Η Apple επίσης, ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι θα ξεκινούσε να μοιράζεται πληροφορίες με το Facebook σχετικά με τους χρήστες της, προκαλώντας αντιδράσεις και θυμό.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giati-isos-den-ine-kaliteri-idea-na-katevasis-ios-10-update-sto-kinito-sou/74092



    ΣΧΟΛΙΑ