• First Top Stories

    Vodafone, Barclays και Goldman Sachs ανάμεσα στις εταιρίες που φλερτάρουν το REMAIN

    • NewsRoom
    vodafone


    Την Τετάρτη εν όψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, αναμένεται να κορυφωθεί η ένταση στον επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ των υποστηρικτών και των μη υποστηρικτών της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πηγές του Business Insider αποκαλύπτουν πως πάνω από 1.000 ισχυρές, βρετανικές εταιρείες έχουν υπογράψει υπέρ του Bremain.

    Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρίες που θα υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι οι: Airbus, Barclays, BP, BT, Goldman Sachs, HSBC, RSA, Vodafone και WPP Group.

    A view of the Goldman Sachs stall on the floor of the New York Stock Exchange

    Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει έδαφος μετά από τη δολοφονία της Jo Cox, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της Ε.Ε., ενώ μια τρίτη δημοσκόπηση δείχνει τους υποστηρικτές του “Brexit” να προηγούνται σε απόσταση αναπνοής.

    HSBC bank branch in midtown Manhattan in New York City

    AdTech Ad

    Μεθαύριο Πέμπτη, οι Βρετανοί αποφασίζουν για το αν θα αφήσουν την ένωση στην οποία προσχώρησαν το 1973, μια απόφαση που θα έχει μακροπρόθεσμες οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για τη Βρετανία και όλη την Ευρώπη.

    Barclays

    Νωρίτερα χθες, ενώ κέρδιζε έδαφος η εκτίμηση ότι η Βρετανία θα μείνει στην ΕΕ, η αγγλική στερλίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων επτά χρόνων.Airbus

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το 46% να τάσσεται κατά, μια πτώση 3 μονάδων.BPbt

    Μάλιστα, ο οργανισμός  κοινωνικής έρευνας NatCen ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης, δηλώνει πως η υποστήριξη για την παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ για την αποχώρηση στο 47%.

    rsa

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kiriakos-mitsotakis-etsi-tha-fero-doulies-stous-neous/55206

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/el-erian-ta-metrita-echoun-megaliteri-axia-apo-pote/55123



    ΣΧΟΛΙΑ