• First Top Stories

    Του κέντρου οι αρχηγοί

    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Ο αρχηγός όρθωσε ανάστημα και είπε: «εμείς που γεννήσαμε το καινούργιο δεν θα γίνουμε τσόντα του παλιού». Πήρε μια ανάσα και συμπλήρωσε: «εμείς είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε σύμμαχοι με το νέο». Κατόπιν άνοιξε την αγκαλιά του και φίλησε την Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποδέχεται στο Ποτάμι την τριάδα του κέντρου, υποδέχεται την πρώην υπουργό Παιδείας, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη. Θα συνεργαστούν. Να προσπεράσουμε την ασυνέπεια περί παλιού και ας μείνουμε στη δυναμική της συνεργασίας.

    Ο ιδρυτής του Ποταμιού δηλώνει επίμονα ότι δεν θέλει την καρέκλα του αρχηγού. Ευκαιρία λοιπόν να την παραχωρήσει. Τόσο η Διαμαντοπούλου όσο και ο Ραγκούσης έχουν ηγετικό προφίλ. Μπορούν να αναλάβουν το κόμμα. Η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις για να πούμε «αν είχαν διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα την είχαν». Μπορούμε όμως να υπολογίσουμε το ειδικό βάρος του καθενός. Τόσο η Διαμαντοπούλου όσο και ο Ραγκούσης έχουν το εκτόπισμα ώστε να διεκδικήσουν τώρα και τη θέση προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Και στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι και στην ομπρέλα της συμπαράταξης.

    Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει απόκλιση προθέσεων και απόψεων εκεί στο κέντρο. Όλοι με τον ίδιο τρόπο προτίθενται να πολιτευτούν και να συγκυβερνήσουν, εφόσον τους ζητηθεί. Όλοι έχουν τις ίδιες πολιτικές ρίζες κι έχουν κάνει πάνω κάτω τα ίδια λάθη. Φυσικά δεν εκπροσωπούν το καινούργιο ούτε καν το Ποτάμι που τόσο πολύ το υπερασπίζεται. Κατήλθε στις εκλογές με την υπερήλικη ΔΗΜΑΡ και τη μεταχειρισμένη Δράση. Όσο πιο γρήγορα παραδεχτούν ότι όλοι ανήκουν στον ίδιο χώρο, όσο πιο γρήγορα αποδεχτούν ότι τα πολλά μικρά σχήματα θα καταβυθιστούν, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν ανοδική πορεία, όλοι μαζί.

    Στις συνεργασίες δεν υπάρχει αριθμητική και πρόσθεση ποσοστών. Δεν ισχύει το «τέσσερα συν ένα ίσον πέντε» ισχύει το «δυο συν δυο ίσον δέκα». Οι συνεργασίες έχουν προοπτκή, μοιάζουν νικηφόρες. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το σχήμα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση με Ποτάμι θα επιδιώξει μια ευρύτερη συνεργασία με τους αποδέλοιπους του κέντρου. Όλοι μαζί έχουν μια καλή προοπτική και οποιαδήποτε σοβαρή Πυθία βλέπει ήδη ότι οι δυο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναλάβουν την ηγεσία σε διευρυμένη κεντρώα σύμπραξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανασφάλεια και αβεβαιότητα διώχνουν το «νέο» χρήμα από την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες μπλοκάκια έκλεισαν, κι ακόμα δεν έφτασαν τα ραβασάκια στο… κίνημα της γραβάτας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Τι θα κάνουν οι τράπεζες με Καλογήρου, Χαραγκιώνη, Άλφα Γρίσιν και Σφακιανάκη



    ΣΧΟΛΙΑ