• First Top Stories

    Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό αποφάσισε η κυβέρνηση

    • NewsRoom

    Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


    Προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών. Οι υπουργοί, κατά πληροφορίες, συμφώνησαν να προχωρήσουν οι 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση στην τριετία 2019-2021.

    Από αυτές, οι 4.500 θα γίνουν το 2019 στην Ειδική Αγωγή και θα ακολουθήσουν 5.250 προσλήψεις το 2020 και 5.250 προσλήψεις το 2021.

    Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότησης. Για τον διορισμό δασκάλων και καθηγητών, δηλαδή, θα μετρούν μέσω μοριοδότησης η προϋπηρεσία κατά 50% και τα ακαδημαϊκά προσόντα και οι κοινωνικοί λόγοι κατά το άλλο 50%, ενώ η προϋπηρεσία θα μοριοδοτείται κλιμακωτά με πλαφόν ανώτατης προϋπηρεσίας.

    Επίσης, το υπουργικό αποφάσισε δίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, ενώ ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ετοιμάζεται ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Οι εκλογές

    Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του «έδειξε» εκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, ενώ έστειλε μήνυμα στους υπουργούς για επιτάχυνση του έργου τους. «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με ορίζοντα εννεαμήνου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς της κυβέρνησης.

    Η συνεδρίαση του Υπουργικού έγινε χωρίς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος απουσίασε δικαιολογημένα, όπως έσπευσε να εξηγήσει και ο ίδιος μέσω Twitter: «Για να προλάβω σενάρια επιστημονικής φαντασίας αύριο φεύγω με ΚΚ. ΑΓΕΣ ΑΓΕΝ σε προγραμματισμένη περιοδεία στο Ανατολικό Αιγαίο για ευχές στους μαχητές του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος απουσίας από το υπουργικό συμβούλιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» έγραψε.

    Την περασμένη Δευτέρα ερωτηθείς ο πρωθυπουργός εάν έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση είχε απαντήσει: «Όχι ρε παιδιά, πού να πάει; Μην ανησυχείτε…».

    Μέσα σε ένα ταραγμένο πολιτικό σκηνικό, λόγω της ακραίας πόλωσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που μπορεί να φέρει και το πρόωρο τέλος στη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει στη συνεδρίαση του Υπουργικού την εικόνας της επιστροφής στην ηρεμία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς Καμμένο συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα highlights στη συζήτηση του προϋπολογισμού: Η «γκάφα» Τσίπρα, η 17Ν και το μέλλον της Ένωσης Κεντρώων

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Το «χρονοντούπαλο» του Τσακαλώτου: Επική ομιλία με Σαίξπηρ, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και αιχμές για Στουρνάρα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ