• First Top Stories

    Θρίλερ στο Αιγαίο: Έλληνες ψαράδες προειδοποιούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

    • NewsRoom
    ναυτιλία λιμένικο


    Επικίνδυνες διαστάσεις αποκτά η κατάσταση στα νερά του Αιγαίου μετά το επεισόδιο με τους Τούρκους ψαράδες. Η τουρκική προκλητικότητα ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη εν μέσω θέρους, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία και να μην κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

    Έλληνες ψαράδες, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτικούς σταθμούς, προειδοποιούν ότι θα πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους, όπως είπε ο Κώστας Τσίφτης, ένας από τους αλιείς που δέχτηκε επίθεση από Τούρκους συναδέλφους του στη Λέρο.

    Μιλώντας στο Epsilon, ο κ. Τσίφτης εξήγησε ότι το σωματείο αλιέων της περιοχής πήρε απόφαση ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αν δεν έχει γίνει κάτι σε κεντρικό επίπεδο, τότε θα βγούνε με όλους τους συναδέλφους του με 100 καΐκια ανοιχτά στη θάλασσα, «και θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Φέτος, έχει ξεφύγει η κατάσταση, περιγράφουν Έλληνες αλιείς μιλώντας στον ΑΝΤ1. Οι Έλληνες ψαράδες είναι αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της υπεραλιείας από πλευράς των Τούρκων και μετά από αυτό το τελευταίο περιστατικό, το οποίο σήμανε και τον κώδωνα του κινδύνου για την ακεραιότητά τους, αφενός ζητούν τη βοήθεια της Πολιτείας, με την ενίσχυση των περιπολιών του Λιμενικού στην περιοχή, αφετέρου προειδοποιούν ότι αν δεν κάνει κάτι η Πολιτεία θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

    Όπως είπαν οι ψαράδες, έχουν ενημερώσει τα υπουργεία και όλους τους αρμόδιους φορείς για το συμβάν και η απάντηση που πήραν ήταν ότι «προσπαθούν», οι Τούρκοι ψαράδες «είναι πολλοί».

    Πάντως, μετά το προχθεσινό σκηνικό, χθες κανένας Τούρκος ψαράς δεν μπήκε στον ελληνικό χώρο.

    Οι Έλληνες αλιείς εμφανίζονται αγανακτισμένοι από τις προκλητικές και επικίνδυνες των Τούρκων ψαράδων μέσα στα ελληνικά νερά «και εμείς να μην κάνουμε τίποτα», όπως λένε.

    Εν τω μεταξύ, σε βίντεο που παρουσιάζει το protothema, Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν απειλές, πυροβολισμούς και ύβρεις μέσω VHF από τους Τούρκους. Συγκλονιστική είναι η περιγραφή Έλληνα αλιέα που ήταν παρόν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τη Λέρο, σύμφωνα με το βίντεο.

    «Βγήκαμε για την καθημερινή μας αλιεία και ήρθαν τα τουρκικά αλιευτικά να πάρουν τα αλιευτικά μας εργαλεία. Πήγαμε να τα προστατεύσουμε και μας έριξαν με το όπλο έξι φορές. Επίσης δεχθήκαμε και απειλές. Φώναξαν στον ασύρματο ‘I am turkish fishing boat, f@@k off’».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ στο Αιγαίο: Συγκλονιστική μαρτυρία ψαρά που δέχθηκε τα πυρά Τούρκων (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι αλιείς πυροβόλησαν κατά Ελλήνων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι αναφέρει το Λιμενικό για το θερμο επεισόδιο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ