• First Top Stories

    Θέλουν να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους, αλλά δεν ξέρουν ούτε καν πόσοι είναι!

    Βερναρδάκης Vernardakis

    Χριστόφορος Βερναρδάκης


    Και ξανά προς τη… δόξα τραβά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: παρά την κατακραυγή για το σκάνδαλο με τις αθρόες προσλήψεις στα hotspots ανθρώπων οι οποίοι δεν πατούν καν το πόδι τους σε αυτά, στο Μαξίμου όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε ακόμα περισσότερες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, με τη μορφή της μονιμοποίησης συμβασιούχων, στήνοντας το δικό τους κομματικό κράτος. Ένα κομματικό κράτος που πλέον έχει φτάσει σε τέτοια δυσθεώρητα επίπεδα, που ούτε καν ο αρμόδιος υπουργός δεν ξέρει τι και πόσους θέλει να μονιμοποιήσει!

    Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετατροπή συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου μέσω του ΑΣΕΠ, με προτεραιότητα στους ήδη υπηρετούντες, κυρίως συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές δομές.

    Μόνο που υπάρχει ένα… μικρό προβληματάκι: ο κ. Βερναρδάκης δεν ξέρει πόσοι είναι αυτοί οι συμβασιούχοι!

    Υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν τους εργαζόμενους με συμβάσεις στους δήμους σε 10.000. Μόνο στο δήμο της Αθήνας ίσως να φτάνει τα 200-300 άτομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ίσως και τα 500. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γιατί το τοπίο είναι θολό σκόπιμα”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό…

    Δηλαδή, η κυβέρνηση θα μονιμοποιήσει συμβασιούχους, που δεν ξέρει πόσοι είναι, επιβαρύνοντας ένα ήδη δυσλειτουργικό Δημόσιο, το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει αυξήσει τις μισθολογικές δαπάνες (ως αποτέλεσμα των προσλήψεων “δικών μας” παιδιών σε δημόσιες υπηρεσίες), με μισθούς που πιθανότατα επίσης δε γνωρίζει πόσο θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό!

    Δημόσιος παραλογισμός…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στέργιος Πιτσιόρλας: Αυτές είναι οι νέες θέσεις εργασίας που άνοιξαν μετά την πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Όλγα Γεροβασίλη: Διορίζει στο Δημόσιο 156 αθλητές – Δείτε όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Όλες οι “λεπτομέρειες”…



    ΣΧΟΛΙΑ