• First Top Stories

    Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Mega; Οι τελευταίες εξελίξεις

    • NewsRoom
    mega


    To τελικό “ok” της Εθνικής Τράπεζας απομένει για να δοθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Mega, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Μέχρι στιγμής, οι τρεις από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες έχουν ήδη συναινέσει και απομένει μόνο η Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει το το 3% του δανεισμού του Mega.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 35 εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα στις τράπεζες. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από διαφημίσεις του καναλιού και από την εργασία που παρέχουν όλους αυτούς τους μήνες οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

    Παράλληλα, τα νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, που κατέρριψε το νόμο Παππά, βάζουν πάλι στο παιχνίδι το Mega. Οι εργαζόμενοι πλέον περιμένουν τη νέα σχετική διάταξη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που αναμένεται να προσδιορίσει το μέλλον του καναλιού.

    Από την αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμάται πως θα ασκηθούν πιέσεις, ώστε και το Mega να συνεχίσει να εκπέμπει με βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού με την είσοδο παλιών και νέων μετόχων.

    Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26/10 το νομικό τμήμα του Mega, έπειτα από συνεννόηση με τις τράπεζες ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα αποπληρωθούν έως και δύο μισθούς από την απεμπλοκή λογαριασμού στο ποσό των 2 εκ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει περίπου 80 εργαζόμενοι του καναλιού η εκταμίευση μπορεί να μπλοκαριστεί.

    Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν και ενδέχεται να γίνει κατάσχεση άρα τα χρήματα να πρέπει να δοθούν πρώτα στους εργαζόμενους που έχουν συμμετάσχει στα ασφαλιστικά μέτρα. Προς το παρόν υπάρχει προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των νομικών τμημάτων να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, ανεξάρτητα από το εάν προχώρησαν ή όχι σε ασφαλιστικά μέτρα.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληξη από κυβέρνηση για τις άδειες. Θα δώσει 6 ή 8 προσωρινές. Και το Mega στο παιχνίδι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η νέα κοινοπραξία-μαμούθ στο χώρο της ναυτιλίας με στόλο 256 containerships

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όπισθεν ολοταχώς από Παππά για τις άδειες – «Αλλάζουμε ολόκληρο το νόμο μόλις δούμε το σκεπτικό του ΣτΕ»



    ΣΧΟΛΙΑ