• First Top Stories

    Πρωτοφανές αλαλούμ με το Άγιο Φως: Οδικώς στο «Ελ.Βενιζέλος» – Δυσαρέσκεια στην Εκκλησία (video)

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Συνεχίζεται το πρωτοφανές αλαλούμ με την μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Αφού έφτασε με καθυστέρηση δύο ωρών, στις 20.15, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, τελικώς μεταφέρθηκε οδικώς στο Ελ.Βενιζέλος για να ταξιδέψει στην συνέχεια σε όλη την επικράτεια. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για την μεταφορά του.

    Aν και αρχικά είχε γνωστοποιηθεί ότι θα φτάσει με ιδιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Αθηνών, αυτό άλλαξε, καθώς η προχωρημένη ώρα δεν επέτρεψε στο ελικόπτερο να απογειωθεί και να πραγματοποιήσει πτήση.

    Το φως μεταφέρεται οδικώς στον Διεθνή αερολιμένα για να παραληφθεί από τα αεροσκάφη που θα το μεταφέρουν στην υπόλοιπη χώρα.

    Την δυσαρέσκεια της Εκκλησίας προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στον τόπο άφιξης του Αγίου Φωτός.

    Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο οποίος παραδοσιακά υποδεχόταν κάθε χρόνο το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, ενώ ήταν να μεταβεί και ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα με το κυβερνητικό αεροσκάφος κατέβηκε λίγο πριν αναχωρήσει για τους Άγιους Τόπους, καθώς ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την αλλαγή του δρομολογίου και δεν συμμετείχε στην αποστολή.

    «Δεν μπορώ να τους καταλάβω τους ανθρώπους, εγώ αρνήθηκα να πάω πάντως. Πήγα στο αεροπλάνο και εκεί μου ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα και τους απήντησα γιατί γίνεται αυτό; Ο υπουργός λέει δεν ξέρω. Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε τελευταία στιγμή; Λέει δεν ξέρω. Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει, θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτόν τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό της εκκλησίας, και δεν πήγα, γύρισα πίσω» είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

    Στη συνέχεια το Aγιο Φως θα ταξιδέψει με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

    Την αντιπροσωπεία του Αγίου Φωτός αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανεξήγητη ανοργανωσιά: Στην Ελευσίνα το Άγιο Φως, όχι στο «Ελ.Βενιζέλος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιεροσόλυμα: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός



    ΣΧΟΛΙΑ