• First Top Stories

    Σοκαριστικά στοιχεία: απογοήτευση, οργή και δυσπιστία από το 81% των Ελλήνων στην πρώτη δημοκόπηση του Alpha

    • NewsRoom


    Απογοήτευση, οργή, θυμός και δυσπιστία είναι οι λέξεις που κυριαρχούν, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε η εταιρεία marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που διεξάγεται και τα ποσοστά που συγκεντρώνει η κυβέρνηση είναι αν μη τι άλλο απογοητευτικά. Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 1.005 νοικοκυριών, στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, είναι ενδεικτική του κακού κλίματος που επικρατεί, με το σκάνδαλο για την Attica Bank, την υπόθεση Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες να επηρεάζουν αρνητικά τις προτιμήσεις των Ελλήνων.

    galop2Λάθος ο χειρισμός για τις τηλεοπτικές άδειες λέει το 76,7% ενώ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις της κυβέρνησης και την απουσία ελπίδας για το μέλλον. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο ερώτημα ποια λέξη θα αποτύπωνε τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% δήλωσε “απογοήτευση”, το 34% “οργή/θυμός”, το 9,3% “δυσπιστία”, το 7,7% “κατανόηση”, το 7,3% “ανοχή” και το 2,5% “υποστήριξη”.

    galop3Στην δημοσκόπηση, το 83,1% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ανησυχία για τα χειρότερα, ενώ ελπίδα για κάτι καλύτερο βλέπει μόνο το 12% και το 3,5% απάντησε τίποτα από τα δύο.

    Ακόμη, σε ερώτημα αναφορικά με το αν ικανοποίησε ή όχι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ποσοστό της τάξης του 72% απάντησε όχι ή μάλλον, 13,2 % απάντησαν ότι την είδαν θετικά ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 14,5% δεν την παρακολούθησε.

    τσιπΣτο ερώτημα “Ποιός έχει το καλύτερο σχέδιο”, το 15,2% απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, 33,7% υποστήριξε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία είναι ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δηλαδή ποσοστό 45,9% πιστεύει ότι κανείς δεν έχει σχέδιο.

    αδειαΣτο μείζον ζήτημα δε των τηλεοπτικών αδειών και στο κατά πόσο ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης, το 76,7% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο, το 16,2 έδωσε θετική απάντηση ενώ το 7,1% απάντησε δεν ξέρω /δεν απαντώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/prin-agorasis-roucha-apo-im-kalitera-na-diavasis-afto/75776



    ΣΧΟΛΙΑ