• First Top Stories

    Πώς ο ευφυέστερος Έλληνας Απόστολος Δοξιάδης κατάλαβε πρώτος την γκάφα του ΑΠΕ και όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων

    Απόστολος Δοξιάδης

    Απόστολος Δοξιάδης- Μαθηματικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης


    Ηχηρό χαστούκι στην ελληνική δημοσιογραφία και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έδωσε ένας από τους ευφυέστερους Έλληνες, ο Απόστολος Δοξιάδης, που στα 15 του χρόνια έγινε δεκτός στο Columbia της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια σπούδασε στο Παρίσι Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Ο Έλληνας μαθηματικός και συγγραφέας, από τις 17,00 το απόγευμα της Δευτέρας  με ανάρτηση του στο Facebook προειδοποίησε ότι η είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ για τον Ερντογάν ήταν λάθος και πως ήταν αδύνατον ο Τούρκος πρόεδρος να ζητεί δημοψήφισμα για την Δυτική Θράκη.

    Ο Απόστολος Δοξιάδης απλά διάβασε ολόκληρη την είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ και δεν έμεινε στον τίτλο όπως κάναμε όλοι εμείς οι Έλληνες δημοσιογράφοι και ειδικά οι εξειδικευμένοι περί των διπλωματικών. Φυσικά το ίδιο (διάβασαν μόνο τον τίτλο η δεν κατάλαβαν τι διάβασαν ) έκαναν στο υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς ο οποίος εξετέθη ανεπανόρθωτα. To mononews.gr παρόλο που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του είναι εξειδικευμένοι στα οικονομικά θέματα (όμως αναδημοσίευσε την είδηση από το ΑΠΕ)  δηλώνει mea culpa.

    Διαβάστε το ποστάρισμα του κ. Δοξιάδη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. (Δείτε εδώ το βιογραφικό του κ. Δοξιάδη) 

    ΠΕΡΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

    Καλοί μας, Ελληνίδες και Έλληνες δημοσιογράφοι, σας παρακαλώ θερμά να μας ξεκαθαρίσετε την κατάσταση:

    Διάβασα πέντε διαφορετικούς ιστότοπους συμπεριλαμβανομένων και δύο πολύ σοβαρών (θεωρούμενων, εν πάση περιπτώσει) εφημερίδων, και αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω. Οι τίτλοι λένε κάτι σαν “Ο Ερντογάν ζητάει δημοψήφισμα για τη Θράκη”, αλλά το ρεπορτάζ λέει ότι είπε σε μια ομιλία ότι “έπρεπε να έχει διευθετηθεί το ζήτημα της Θράκης το 1920 με δημοψήφισμα”. Φυσικά, και το δεύτερο που λέει είναι σοβαρό, αλλά το πρώτο είναι τελείως άλλο ζήτημα. 

    Ματαίως διάβασα, ξαναδιάβασα, έκανα γραμματικές και συντακτικές αναλύσεις, αλλά πέραν της διάθεσης κάποιων εκ των γραφόντων να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο Ερντογάν ζητάει ΤΩΡΑ δημοψήφισμα (ίσως και, λέω, για να είναι το άρθρο πιο ελκυστικό;) δεν κατάλαβα απολύτως τίποτε, με σαφήνεια, περί του τι λέει ο ίδιος για το τώρα. Όχι με υπαινιγμούς, όχι με ερμηνείες των δημοσιογράφων, αλλά ο ίδιος, τώρα, με τα λόγια του, επακριβώς όπως τα είπε. Τι στην ευχή του Θεού είπε;

    Και εν πάση περιπτώσει δε θα έπρεπε κανείς να χρειάζεται να κάνει πραγματεία για να καταλάβει τι λέει ένα άρθρο – έστω και αν κατάφερε να βγάλει συμπέρασμα, που εγώ δεν κατάφερα. Τόσο δύσκολο είναι, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, να μάθουμε τι ακριβώς ειπώθηκε;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κροσέ του Μ. Ψύλου (διευθυντή του ΑΠΕ) στην ελληνική διπλωματία. Η μεγάλη γκάφα του ΑΠΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χρηματιστήριο μετοχών του ΣΥΡΙΖΑ. Νικητές και ηττημένοι από το συνέδριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest



    ΣΧΟΛΙΑ