• First Top Stories

    Ανοίγει η ψαλίδα: Προβάδισμα 16 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

    δημοσκόπηση


    Αυξάνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονία για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, η ΝΔ προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολουθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

    H έρευνα καταγράφει τη γενική απαισιοδοξία των Έλλήνων για τις εξελίξεις στο μέλλον. Περίπου 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 51% των ερωτηθέντων λέει όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ πάντως, λένε ναι σε κάλπες σε ποσοστό 64%. Οχι σε εκλογές λέει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 70,5%, έναντι ποσοστού μόλις 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση για τον ποιόν θεωρούν οι πολιτες καταλληλότερο πρωθυπουργό, η αυθόρμητη απάντηση του 41,5% των ερωτηθέντων ήταν «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

    Υπενθυμίζεται ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Νοέμβριο στις 15 ποσοστιαίας μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διευρύνει τη διαφορά από τον Οκτώβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις υποκλοπές που καταγγέλλει το ΚΚΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου – Ένας νέος Βαρουφάκης γεννιέται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυρ. Μητσοτάκης: «14 μήνες αξιολόγηση για να μας φέρουν νέα πρόσθετα μέτρα»



    ΣΧΟΛΙΑ