• First Top Stories

    ΔΟΛ: Τέλος εποχής. Καρακούσης προς εργαζομένους: “Πράξτε κατά βούληση”

    ΔΟΛ


    Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες για την είσοδο νέου επενδυτή στο ΔΟΛ, και το συγκρότημα που πρωταγωνίστησε τα τελευταία 100 χρόνια στον χώρο των ΜΜΕ αναστέλλει την λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και είχε υπάρξει  ενδιαφέρον του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τον Οργανισμό, εν τουτοις οι απαιτήσεις του κρίθηκαν υπερβολικές (λέγεται ότι ζήτησε κούρεμα εκτός από τα δάνεια του οργανισμού κατά 80% και των επιχειρήσεων που ήδη κατέχει ο ίδιος  ) και κινήθηκαν εκτος τραπεζικής λογικής.

    Ο Διευθυντής του “Βήματος” κ. Αντώνης Καρακούσης νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής είπε στους εργαζομένους πως η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και από την ερχόμενη Δευτέρα μπορούν να πράξουν κατά τη βούλησή αναφορικά με το μέλλον τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο των ΝΕΩΝ και την Κυριακή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο του Βήματος. Την Δευτέρα αναστέλλονται και οι λειτουργίες των ψηφιακών μέσων του ΔΟΛ

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο κ. Καρακούσης σε γραπτό του σημείωμα στο “Βήμα”  ανέφερε, μεταξύ άλλων πως “η εκδοτική εταιρεία που εκδίδει το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, πλήθος περιοδικών και παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο για το in.gr, πάμπολλες ιστοσελίδες και επιμελείται τις εκπομπές του ΒΗΜΑ FM, πιεζόμενη εντόνως από την κάμψη των διαφημιστικών και άλλων εσόδων, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεσοπρόθεσμου δανεισμού της στα τέλη του 2016.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr oι πληροφορίες των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για την εξέταση σχεδίου που έπεσε στο τραπέζι και περιελάμβανε την κεφαλαιακή ένεση κατά 20 ως 25 εκ.ευρώ από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα αποκτούσε έτσι το Συγκρότημα με «κούρεμα» κατά περίπου 50% των δανείων της εταιρείας – εξαιρώντας δηλαδή τα δάνεια του ίδιου του Σταύρου Ψυχάρη τα οποία φέρονται να βαρύνουν το ΔΟΛ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον σημερινό ιδιοκτήτη του ΔΟΛ – και μαζί με αυτό το ποσοστό που κατέχει το Συγκρότημα στο Mega.

    Στην ουσία το δέλεαρ για τον Ιβάν Σαββίδη στο σχέδιο που φαίνεται να προέρχεται από κυβερνητικούς κύκλους είναι ότι με τα κεφάλαια που κατέβαλλε για την τηλεοπτική άδεια θα αποκτούσε ποσοστό στο Mega και ταυτόχρονα το ιστορικό Συγκρότημα.

    Ωστόσο, η θετική έκβαση της συμφωνίας δεν ήταν δεδομένη ενώ τραπεζικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το mononews, διατύπωναν τη δυσπιστία τους για την παρουσίαση μιας βιώσιμης πρότασης. Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε πολλές αδυναμίες ήδη σε πρώτη ματιά ενώ υπογραμμίζεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες δεν είχαν προχωρήσει καν στην αξιολόγησή του αφού ακόμη δεν υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση.

    Το κρίσιμο ήταν να υπάρξει εξέλιξη ως την υποβολή της αίτησης για ειδική εκκαθάριση αφού κατόπιν αυτής και ως την έκδοση απόφασης που μπορεί να πάρει και ως δύο μήνες, δεν θα μπορούσε να δοθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να κόβεται η παροχή οξυγόνου στο Συγκρότημα.

    Το μεγάλο «αγκάθι» ακόμη και αν βρεθεί επενδυτής με βιώσιμο σχέδιο βέβαια ήταν ότι για να προχωρήσουν οι τράπεζες σε παροχή χρηματοδότησης και μόνο με την έννοια της απελευθέρωσης λογαριασμών θα πρέπει να έχουν νομική κάλυψη. Σε αντίθετη περίπτωση καμία πρωτοβουλία από πλευράς τραπεζών δεν θα έπρεπε να αναμένεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόωρες εκλογές χωρίς κίνδυνο Grexit, λένε οι Αμερικανοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛ: Το… deal με Σαββίδη, τα λεφτά που δίνει και το “κούρεμα” των τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περίεργο Deal: Ποιος (λέει ότι) θέλει το ΔΟΛ αλλά θέλει να του κόψουν οι τράπεζες και τα δικά του δάνεια;



    ΣΧΟΛΙΑ