• First Top Stories

    Παγκόσμια πατέντα ΣΥΡΙΖΑ: Θα εισάγει εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα του ΚΟΚ!

    Μαυραγάνης

    Νικόλαος Μαυραγάνης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Ταξικό χαρακτήρα σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση στα πρόστιμα για τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) καθώς, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης, το αρμόδιο υπουργείο μελετά πρόταση ώστε το ύψος τους να προσδιορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια!

    Ο κ. Μαυραγάνης μίλησε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Όπως δήλωσε, το υπουργείο έχει την άποψη πως η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ θα κάνει τα κάνει το ίδιο αποτρεπτικά, τόσο για τους άνεργους όσο και για αυτούς με μεγάλα εισοδήματα.

    «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα… Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά» εξήγησε  ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος αποκάλυψε πως το υπουργείο εξετάζει και κοινωνικές ποινές εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων από αυτούς που τα προκάλεσαν.

    Όπως φαίνεται, ο ταξικός χαρακτήρας των παραβιάσεων του ΚΟΚ αποτελεί κοινή άποψη για τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία, άλλωστε, οι βουλευτές του κόμματος Νίκος Μανιός και Μερόπη Τζούφη έσπευσαν να υποστηρίξουν με δηλώσεις τους πως η αιτία του δυστυχήματος ήταν «η έπαρση που προκαλεί ένα ακριβό αυτοκίνητο στον οδηγό του».

    Όπως δήλωσε ο κ. Μανιός: «ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ’ έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι “δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου”».

    Φυσικά, με τα νέα μέτρα που σκέφτεται να εισάγει το υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει να εξεταστούν και μια σειρά από επιμέρους προβλήματα που θα προκύψουν, όπως για παράδειγμα ποια θα είναι τα εισοδηματικά όρια για τα οποία θα υπολογίζεται το πρόστιμο για τους παραβάτες του. Και ίσως, αν οι ασθενέστεροι χωρίς εισόδημα πολίτες θα πρέπει να… απαλλαγούν τελείως από την υποχρέωση πληρωμής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραλογισμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Για την τραγωδία φταίει πως ο Γ. Βακάκης οδηγούσε Porsche! (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε. Αυλωνίτου: «Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να περικοπούν συντάξεις – Απλά, κάναμε μια… περικοπή!» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Καραμούζης: Επέστρεψε η αβεβαιότητα λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ