• First Top Stories

    Ποιες περιοχές στην Ελλάδα επισκέφθηκε ο μακελάρης της Ν.Ζηλανδίας

    • NewsRoom

    O «μακελάρης του Κράιστσερτς»


    Ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στη Νέα Ζηλανδία είχε επισκεφθεί τις Θερμοπύλες και του Δελφούς, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται πως έμεινε αρκετές ημέρες, τον Μάρτιο του 2016.

    Στην Ελλάδα βρέθηκε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας και μάλιστα σε τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας, όπως τόνισε ο διεθνολόγος- στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, τα οποία διαβίβασε η Interpol στις Αρχές της χώρα μας, ο Τάραντ είχε χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό του στο ταξίδι του στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

    Οι λέξεις που έγραφε πάνω στο όπλο του “Turkofagos” και “Lepanto” (η ονομασία της Ναυπάκτου) αποτέλεσαν κίνητρο για τις Αρχές να ψάξουν για την σχέση του με την Ελλάδα. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Θανάσης Δρούγος, ο Τάραντ έμεινε στην Ελλάδα για περίπου δύο εβδομάδες, 13 με 14 ημέρες, τον Μάρτιο του 2016.

    Συγκεκριμένα έφτασε από το Κάιρο στην Αθήνα και στη συνέχεια με λεωφορείο επισκέφθηκε σημεία μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το “δρομολόγιό” του περιλάμβανε Δελφούς, Μυκήνες και Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα. Επισκέφθηκε επίσης Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Με λεωφορείο στη Βουλγαρία και στα τέλη του Μαρτίου αεροπορικώς ταξίδεψε από τη Σόφια με προορισμό το Βουκουρέστι.

    Ο Τάραντ είχε μεταβεί στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017 στην Κροατία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Δεν είναι ακόμη σαφές τι πήγε να κάνει αλλά υπάρχουν υποψίες ότι το ταξίδι του εκεί περιελάμβανε και κάποια παραστρατιωτική εκπαίδευση. Το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας επιβεβαίωσε ότι ο Ταραντ ήταν στη χώρα από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016 έως τις αρχές του 2017 και εκείνη την εποχή δεν ήταν άτομο που είχε απασχολήσει τις Αρχές.

    Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Tάραντ παρέμεινε στην Κροατία για περίπου δύο εβδομάδες και επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ και διάφορες πόλεις στην ακτή της Αδριατικής, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπρόβνικ. Η Συνοριακή Αστυνομία της Βοσνίας επιβεβαίωσε ότι ο 28χρονος μπήκε στη χώρα στις 2 Ιανουαρίου 2017.

    Πηγή: ANT1news

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Facebook: Κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο του μακελειού στη Ν.Ζηλανδία μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικά απαθής εμφανίστηκε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας



    ΣΧΟΛΙΑ