• First Top Stories

    Ομολογία-σοκ στην εισαγγελέα για τις πυρκαγιές: Οργανωμένη εκκένωση δεν έγινε ποτέ!

    • NewsRoom

    Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα


    Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών δεν έγινε ποτέ στο Μάτι, ανέφερε στη δίωρη κατάθεσή της στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα. Η κ. Γνεσούλη διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου και έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους δημάρχους Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

    Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, ανέφερε.

    Επέρριψε ευθύνη στην Πυροσβεστική

    Πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

    Ακόμη, σημείωσε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνουν, μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

    Η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 της περασμένης Δευτέρας η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψινάκης: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία-σοκ από τον δήμαρχο Ραφήνας: Πλαστογράφησαν έγγραφο για την ευθύνη της εκκένωσης



    ΣΧΟΛΙΑ