• First Top Stories

    Ο Μουχαρέμ Κοσέ είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος στην Τουρκία


    Ως εγκέφαλος του στρατιωτικού πραξικοπήματος αναφέρεται ο Μουχαρέμ Κοσέ. Ένα όνομα άγνωστο σε πολλούς, αλλά με άσχημη ιστορία. Ο Κοσέ ήταν πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Πριν λίγο καιρό αποπέμφθηκε από το στράτευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολή».

    Οι πρώτες πληροφορίες για τις ταυτότητες των πραξικοπηματιών δείχνουν πως συμμετέχουν  ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης. Το «Ανατολή» αναφέρει ότι έχουν ήδη συλληφθεί κάποιοι από τους πραξικοπηματίες. Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν,  17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιωτικούς.

    Ωστόσο, πριν από μερικά λεπτά ο διοικητής του 3ου σώματος στρατού, στρατηγός Ερνταλ Οζτούρκ, έκανε δήλωση στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, καλώντας τους στρατιώτες που ανήκουν στο 3ο Σώμα, να επιστρέψουν στα στρατόπεδά τους.

    Να υπενθυμίσουμε πως το βράδυ της Παρασκευής εκδηλώθηκε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim ανακοίνωσε ότι υπήρξε “παράνομη δράση” από μια “στρατιωτική ομάδα” ενώ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν οι γέφυρες και οι αεροπορικές δυνάμεις κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την Άγκυρα.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η δράση είναι παράνομη όμως δεν είναι σίγουρο αν πρόκειται για πραξικόπημα. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση διατηρεί ακόμα την εξουσία. Η κίνηση έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα στις 2 γέφυρες του Βοσπόρου.Υπάρχουν και αναφορές για πυροβολισμούς τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα.

    Πριν λίγη ώρα, στην Άγκυρα έπεσε βόμβα στο τουρκικό Κοινοβούλιο. Επίσημη εικόνα δεν υπάρχει προς το παρόν από την τουρκική πρωτεύουσα. Η έκρηξη δεν ήταν πολύ μεγάλη και δεν έχει τραυματιστεί κάποιος βουλευτής. Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπάρχουν καπνοί. Έκρηξη επίσης σημειώθηκε και στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη.

    Παράλληλα το ΝΑΤΟ έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστά το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, ότι ο εναέριος χώρος της Άγκυρας έχει αποκλειστεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/erdogan-praxikopima-telioni/61738

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/katerrifthi-elikoptero-pou-simmetiche-sto-praxikopima-17-nekri-astinomiki/61730

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/binali-yildirim-echoume-ton-elegcho/61760



    ΣΧΟΛΙΑ