• First Top Stories

    Τι θα υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 3ο προσυνέδριο της ΝΔ

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Ο τρίτος σταθμός στο δρόμο προς το «Συνέδριο Αρχών και Θέσεων» της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αποτελούν τα Γιάννενα. Μετά τη Νίκαια και την Πάτρα, το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ανοίξει τις εργασίες του το τρίτο προσυνέδριο της ΝΔ στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

    Από τα Γιάννενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρήσει στη δέσμευση ότι από τη στιγμή που η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του, μιας και αυτά θα του παραδίδονται στο σπίτι του, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

    Πρόκειται για μια κοστολογημένη εξαγγελία του Προέδρου της ΝΔ καθώς όπως ανέφερε στο mononews.gr πηγή της Πειραιώς « ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη».

    Το τρίτο προσυνέδριο της ΝΔ έχει ως αντικείμενο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που η θέση τους τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί ελέω της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας περνά μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω των επενδύσεων, ενώ θα παρουσιάσει αρκετές από τις προτάσεις της ΝΔ για θέματα υγείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ασφάλισης.

    Ένα ζήτημα, ακόμη που θα βρεθεί στο επίκεντρο του κ. Μητσοτάκη είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο ο ίδιος θεωρεί βασικό πυλώνα στήριξης με οριζόντιο τρόπο των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.

    Παράλληλα πηγές της Πειραιώς παρατηρούν βασικές δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του, καθώς, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι μεταξύ άλλων και το θλιβερό αποτέλεσμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις νέες εισφορές που επιβάλλει σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες οδηγεί τους πλέον παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σε εξόντωση και οξύνει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής».

    Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα του προσυνεδρίου περιλαμβάνει πάνελ που θα συζητήσουν ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η κοινωνική λειτουργός της ΜΚΟ Praksis Ιωάννα Περτσινίδου, ο πρόεδρος Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Λεωνίδας Ρουμπάτης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του κ. Μητσοτάκη Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Το δεύτερο πάνελ θα εστιάσει στην επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση και θα συμμετάσχουν ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ο καθηγητής Στατιστικής στο ΠΑΠΕΙ Μιλτιάδης Νεκτάριος, η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Αθηνών Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ο καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βύρων Κοντοζαμάνης, η γενική διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο Παναγιώτης Δουφεξής.

    Στο τρίτο πάνελ με θέμα τις υπηρεσίες υγείας, θα συμμετάσχει ο τομεάρχης Υγείας της Βασίλης Οικονόμου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Λιάρος, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίες στο νοσοκομείο Γεννηματάς Ιωάννα Νταβώνη, ο παθολόγος Γιάννης Γιαννακάκης, η ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους Μαρία Καραγιαννίδου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

    Τέλος, όπως έγινε και στα προηγούμενα προσυνέδρια ο κ. Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί συνολικά στο τέλος των εργασιών, ενώ, την Πέμπτη τον πρόγραμμά του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς αντιμετωπίζει την μεγάλη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε. Τσακαλώτος: Έρχεται «μίνι – έξοδος» στις αγορές πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Άδειασμα» Τσίπρα από τους «53»: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να στηρίζει όσους πολεμούν τον Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ