• First Top Stories

    Πάρτι στο Twitter για τις δηλώσεις Τσίπρα: Τα μέτρα των 151 δισ. και τα σχόλια αλά Survivor που προκάλεσαν αίσθηση

    Twitter


    Σάλο στα social media προκάλεσε η χθεσινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τρίτης είχε σαν αποτέλεσμα το Twitter να «οργιάσει» με χαρακτηρισμούς που θύμισαν εκείνους που ακούγονταν στις αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ετών.

    Το Τwitter γέμισε με αποδοκιμασίες, μέσω αναρτήσεων, αλλά και επικριτικά και ειρωνικά σχόλια, για τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, με σαφείς αιχμές ότι δεν έχει ουσιαστικά καμία επαφή με τα όσα βιώνουν οι Έλληνες. Πολλά από τα σχόλια ήταν εμπνευσμένα από το αγαπημένο όλων … «survivor», ενώ άλλα απαντούσαν ευθέως σε ορισμένα επιχειρήματα, που διατύπωσε ο πρωθυπουργός για να υποστηρίξει την πολιτική του.

    Εντύπωση προκαλεί το ότι αναλογικά οι αρνητικές αναρτήσεις για τη συνέντευξη, ήταν πολλαπλάσιες από εκείνες που στρέφονταν κατά της αντιπολίτευσης και υποστήριζαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

    Δείτε μερικά από τα tweets:

    Έριξε το Τwitter με η δήλωση Τσίπρα για απαιτήσεις 151 δισ.

    Πάρτι έκαναν οι χρήστες του twitter και με τη δήλωση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ότι οι δανειστές και πιο συγκεκριμένα το ΔΝΤ ζητούσαν από την κυβέρνηση 42 φορές περισσότερα μέτρα! Ο λόγος ήταν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας  ότι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 42 φορές μικρότερο από εκείνο που ανακοινώθηκε τελικά χθες από την ΕΛΣΤΑΤ.

    Ωστόσο ο κ. Τσίπρας στις επόμενες 2 εβδομάδες αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή  ένα ακόμα πακέτο επώδυνων μέτρων που  ισοδυναμούν με νέο μνημόνιο, και τελικά κοστίζει 3,6 δισ. Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις αρχικές απαιτήσεις των δανειστών που ήταν 42 φορές περισσότερο, δηλαδή κάτι παραπάνω από 151 δισ.!

    Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες του Twitter υποδέχθηκαν με φαρμακερά σχόλια την πρωθυπουργική δήλωση για την σκληρή διαπραγμάτευση,με το hashtag 42 φορές περισσότερα μέτρα να βρίσκεται στα top της ημέρας.

    Χαρακτηριστικό είναι το tweet του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έγραψε:

    «Το IMF το Δεκέμβριο 2016 ζητουσε 42 φορές περισσότερα μέτρα! Δηλαδη 3,6δις€•42=151,2δις€ κ λογω καθυστέρησης τα μείωσαν! ΕΛΕΟΣ»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ναι η ΕΡΤ έχει κενά. Και πρέπει να προσληφθούν 50 χορωδοί ( η απόλυτη κοροϊδία )

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Big Business στην ενέργεια και η «Πτολεμαΐδα 5”. Ο Περιστέρης, ο Παναγιωτάκης, ο Μπάκουλης και ο λαβύρινθος των συμφερόντων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη για Καλογήρου: Η εταιρία πτώχευε και η οικογένεια Λεμονή είχε 12 εκατ. ευρώ αμοιβές



    ΣΧΟΛΙΑ