• First Top Stories

    Πάνος Καμμένος: Τα «καυσαέρια» του Κώστα Σημίτη έχουν εισέλθει στη Νέα Δημοκρατία

    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος Ετών 52. Υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, χωρίς να διστάζει να επικρίνει και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αλλά και το Γιάννο Παπαντωνίου.

    Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «εφιάλτη» την πρόσφατη επανεμφάνιση του κ. Σημίτη, ενώ στο σχόλιο του ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και δεν χρειάζεται εξεταστικές επιτροπές», ο υπουργός απάντησε ότι «Είναι ο πρωθυπουργός του Χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός του Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου, ο πρωθυπουργός που πρότεινε στους Έλληνες να αγοράσουν μετοχές, ενώ ο ίδιος και οι δικοί του πωλούσαν. Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας».

    Αναφορικά με το αν συμφωνεί με την άποψη ότι υπάρχει ώσμωση μεταξύ του κ. Σημίτη και άλλων εκσυγχρονιστών με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «Αυτή δεν είναι ώσμωση, είναι τα “καυσαέρια” του κ. Σημίτη, τα οποία έχουν εισέλθει στον χώρο της ΝΔ».

    Για την κόντρα των τελευταίων ημερών μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάνα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «Όσο ο κ. Στουρνάρας επιμένει στις συναντήσεις με το παρελθόν του, νομίζω ότι με αυτά που κάνει δημιουργεί ο ίδιος πρόβλημα και όχι η κυβέρνηση προς τον κ. Στουρνάρα».

    Για το ότι τα αδικήματα της εποχής Παπαντωνίου στα εξοπλιστικά δεν έχουν παραγραφεί, καθώς αφορούν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο κ. Καμμένος τόνισε πως «αν ελπίζουν στη παραγραφή, θα πρέπει να τους ενημερώσουν οι συνήγοροί τους ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας» και ανέφερε ότι για την συνταγματική αναθεώρηση το κόμμα του προτείνει την «κατάργηση περί ευθύνης υπουργών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό».

    Όσο για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «η Τουρκία, μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό του Προέδρου Ερντογάν, που διαφαίνεται πλέον όχι μόνο απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι και στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μπορεί να προκαλέσει το ο,τιδήποτε. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Palmos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ για τις νέες αποκαλύψεις για το ταξίδι του Ν. Παππά στη Βενεζουέλα – Τι απαντά ο ίδιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημήτρης Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο



    ΣΧΟΛΙΑ