• First Top Stories

    Πώς το Bitcoin μπορεί να φθάσει τα 5.000 δολάρια

    • NewsRoom
    bitcoin


    Μπορεί το Bitcoin να επιστρέψει στα επίπεδα των 5.000 δολαρίων. Η απάντηση είναι ναι υπό προϋποθέσεις. Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επιστρέψει στο κρυπτονόμισμα όμως η πορεία του έχει ανακοπεί λόγω μιας σειράς γεγονότων.

    Για παράδειγμα, η απαγόρευσή του στην Κίνα, έχει φέρει προσκόμματα στην άνοδό του. Εάν αρθεί, τότε το bitcoin αναμένεται και πάλι να εκτοξευθεί. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία του είναι και μια οικονομική κρίση (όπως π.χ. η πτώχευση μιας χώρας). Σε ένα τέτοιο σενάριο αρκετοί αγοραστές θα κατέφευγαν ενδεχομένως σε αυτό, για ασφάλεια, αφήνοντας πίσω τις συμβατικές επενδυτικές κινήσεις.

     Ακόμη και μια σύγκρουση, περιφερειακής κλίμακας, είναι δυνατό να διαταράξει την παγκόσμια οικονομική ισορροπία, προς όφελος του κρυπτονομίσματος. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μια κλιμάκωση της κρίσης της Β. Κορέας ή μια σύγκρουση στη Μ. Ανατολή.

    Η πριμοδότηση του bitcoin στη Wall Street δύναται ακόμη να πυροδοτήσει ισχυρότερο ενδιαφέρον για αυτό, οδηγώντας την τιμή του υψηλότερα, λόγω αυξημένης ζήτησης.

    Όπως και να έχει μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί χρόνο και προς το παρόν το ενδιαφέρον αν και αυξημένο δεν έχει οδηγήσει το bitcoin σε εκτίναξη.

    Οι επενδυτές πάντως κρατούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως το κρυπτονόμισμα αποτελεί μια εναλλακτική έναντι στην παγκόσμια αβεβαιότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mπορεί ο ESM να γίνει Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράταση για τα αδήλωτα κεφάλαια: Πού αποσκοπεί και τι κρύβει;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Fraport: Ξεκινούν τα έργα στην Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ