First Top Stories

Μητσοτάκης: Από εμένα θα ακούτε την αλήθεια, ακόμα και αν ορισμένες φορές δεν σας αρέσει

Μητσοτάκης


Με παραγωγικούς φορείς στη Δράμα, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε το προηγούμενο διήμερο στην Ανατολική Μακεδονία, μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

«Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους σε όλα», ανέφερε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο «θα με έκανε άλλον ένα λαϊκιστή». Δεσμευόμενος ότι «από εμένα θα ακούτε την αλήθεια», τόνισε ότι: «Μπορεί ορισμένες φορές να μη σας αρέσει, αλλά θα ξέρετε ότι αυτά που θα σας πω θα γίνουν την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, η πιο μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός και η ουσιαστική δέσμευση για αλλαγές. «Αυτό που μας ξεχωρίζει από τη σημερινή κυβέρνηση», ανέφερε, «είναι ότι δεν δεχόμαστε όλα τα αιτήματα, ώστε μετά τις εκλογές, να ξεχάσουμε, όλα όσα είπαμε προεκλογικά. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά».

«Δεν πρόκειται να επενδύσω σε λογικές ψεύτικων διχασμών», τόνισε. «Τις πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτές τις λογικές. Η χώρα αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύω βαθιά στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας… Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε αυτόν τον αναπτυξιακό πλούτο να τον ξεκλειδώσουμε. Και να διανεμηθεί δίκαια σε όλους τους πολίτες».

Υψηλή φορολογία και τις αυξημένες εισφορές

Για την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: «Έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να τιμωρούμε την εργασία. Όσο πιο πολύ δουλεύει κάποιος τόσο πιο πολλούς φόρους και εισφορές πληρώνει… Αυτοί οι οποίοι δουλεύουν περισσότερο, αυτοί που παράγουν και συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό δεν γίνεται να τιμωρούνται σε αυτή την έκταση. Είναι παράλογο. Το μόνο, το οποίο γίνεται είναι είτε να αποθαρρύνουμε ανθρώπους από το να εργάζονται – διότι εάν η επιπρόσθετη εργασία, τελικά, δεν αποφέρει σχεδόν τίποτα, τότε θα προτιμήσει κάποιος να καθίσει με τα παιδιά του και την οικογένεια – είτε θα οδηγήσουμε με μαθηματική βεβαιότητα στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Και αυτό συμβαίνει σήμερα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στην αγορά. Δεν πρόκειται να δεχθώ ένα σύστημα, το οποίο εισπράττει υπερβολικούς φόρους από λίγους για να συντηρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτά να τα ξεχάσουν. Θα τελειώσουν αυτές οι πρακτικές».

Αναφερόμενος στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «είναι ένας φόρος παράλογος, ο οποίος θα επιβαρύνει γραφειοκρατικά κυρίως τις μικρές οινοποιητικές μονάδες, δεν θα φέρει χρήματα στο Κράτος και θα οδηγήσει περισσότερο προϊόν στη μαύρη αγορά». Όπως είπε, έγινε ακριβώς αυτό που είχε προβλέψει, και εξέφρασε την απορία του γιατί οι κυβερνώντες «δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τον τρόπο που δουλεύει η αγορά». Κατέληξε δε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι ο φόρος στο κρασί θα καταργηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Θέλει να «τρέξει» το νέο ΔΟΛ με Καρακούση και Λάμψια – Ο ρόλος της Egon Zehnder

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα παίξει man-to-man τον Τσίπρα όλο το καλοκαίρι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακογιάννης σε Τσίπρα: Κάτσε να πάμε στα χωριά να δεις την φτώχια, την ανεργία και την αδικίαΣΧΟΛΙΑ