• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα παίξει man-to-man τον Τσίπρα όλο το καλοκαίρι


    Δεν αλλάζει γραμμή η Νέα Δημοκρατία ως προς το αίτημά της για εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού που επιμένουν ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας έχει αποφασίσει να επαναφέρει την πρόκληση για κάλπες σχεδόν σε κάθε δημόσια παρέμβασή του.

    Ακούγοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη κι ενώ βρισκόταν για περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ζητήσει και πάλι εκλογές κάνοντας δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα: «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον» κατέληγε η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνοντας προηγουμένως ότι ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να ισχυρίζεται στην οικονομία ότι θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, όταν την έχει ήδη δεσμεύσει σε λιτότητα διαρκείας.

    Γενικώς ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να παίζει man to man τον Αλ. Τσίπρα. Αμέσως μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού έσπευσε να κάνει δήλωση για την πολιτική κατάσταση στην χώρα καταγγέλλοντας τον για ανικανότητα και τυχοδιωκτισμό. Ενώ την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας παρουσίαζε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης στο συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχιζε την περιοδεία του στην περιφέρεια και δη στην Ανατολική Μακεδονία.

    Το σχέδιο Μητσοτάκη εστιάζεται στο να μην αφήσει αναξιοποίητη καμία ημέρα του καλοκαιριού και να συνεχίσει τις περιοδείες του για επαφές με τους πολίτες αλλά και με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς. Σε γενικές γραμμές λένε οι συνεργάτες του θέλει να δημιουργήσει μία αίσθηση ότι «είναι έτοιμος» ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών. Έτσι, προσθέτουν εφόσον κληθεί να κυβερνήσει όποτε στηθούν κάλπες θα έχει  ήδη διαμορφώσει μία συνολική εικόνα για την Ελλάδα και θα έχει έτοιμες λύσεις σε διάφορα θέματα.

    Εκ παραλλήλου η ηγεσία της ΝΔ έχει δώσει κατευθύνσεις στους επιτελείς της Πειραιώς να παρακολουθούν στενά την κυβερνητική ατζέντα και να μην αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω. Οι ανακοινώσεις από την Πειραιώς πέφτουν βροχή. Και αναφέρονται από τα θέματα της οικονομίας και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη έως την αντιπαράθεση κυβέρνησης-Δικαιοσύνης έως και τον ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων.

    Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Πειραιώς θα αρχίσει και η συγγραφή της παρέμβασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΔΕΘ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα «πράσα» πιάστηκαν εννέα εφοριακοί υπάλληλοι που έκρυβαν εισοδήματα έως και 577.000 ευρώ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα «επίθεση» Κοντονή στο ΣτΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζανακόπουλος: «Η έξοδος μας στις αγορές έχει χαρακτηριστεί από όλους σημαντικό βήμα»



    ΣΧΟΛΙΑ