• First Top Stories

    Βαθιά διχασμένη η τουρκική κοινωνία, λένε Μέρκελ και Γκάμπριελ

    Μέρκελ Γερμανία


    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσαν σήμερα ότι το Βερολίνο έχει καταγράψει το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Τουρκία και σέβεται το δικαίωμα των Τούρκων πολιτών να αποφασίζουν για το Σύνταγμα της χώρας τους.

    “Οι Τούρκοι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν για την αλλαγή του Συντάγματος της Τουρκίας. Η γερμανική κυβέρνηση καταγράφει το προκαταρκτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και σέβεται το δικαίωμα των Τούρκων πολιτών να αποφασίζουν για τη δική τους συνταγματική τάξη”, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ και του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    “Το οριακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πόσο βαθιά διχασμένη είναι η τουρκική κοινωνία και αυτό σημαίνει μία μεγάλη ευθύνη για την τουρκική ηγεσία και τον πρόεδρο Ερντογάν προσωπικά”, αναφέρουν ακόμα.

    Μέρκελ και Γκάμπριελ σημειώνουν εξάλλου πως η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την Άγκυρα να έχει έναν διάλογο με “σεβασμό” με την τουρκική κοινωνία και με όλα τα μέρη του πολιτικού φάσματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερντογάν: Ηγέτης της μισής Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα. Αυτές είναι οι 18 αλλαγές που έρχονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις του τουρκικού λαού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκία: Οριακή νίκη του «Ναι» – Χωρισμένη στα 3 βγήκε η χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ