• First Top Stories

    Μητσοτάκης: Θέλει να ρίξει τον Τσίπρα στα σχοινιά με το NOOR 1

    Τσίπρας Μητσοτάκης ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία Μαξίμου ΝΔ


    Στα απόνερα του NOOR 1 “πνίγεται” ο Αλέξης Τσίπρας, και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία διάθεση να του πετάξει… σωσίβιο. Αντίθετα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται καθημερινά στον πρωθυπουργό με αιχμή την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

    Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, προφανής και λογική: πιέζει τον Αλέξη Τσίπρα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση, γνωρίζοντας καλά ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα βγει χαμένη: αν ο πρωθυπουργός αποδεχθεί την πρόκλησή του, θα διακινδυνεύσει τη δημιουργία ενός τεράστιου ρήγματος με τον κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν πάλι αρνηθεί, τότε θα είναι στα μάτια της κοινωνίας ύποπτος για συγκάλυψη της υπόθεσης, γεγονός που θα φθείρει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εικόνα του.

    Το μη χείρον βέλτιστον, και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει την άρνηση, βάζοντας πλάτη στον πολύτιμο κυβερνητικό του εταίρο, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ασχέτως αν αυτό μακροπρόθεσμα θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

    Αυτή η άρνηση βέβαια δεν πτοεί τη Νέα Δημοκρατία, που θα συνεχίσει να “κυνηγάει” το συγκεκριμένο θέμα, και είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση της Συγγρού για το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την υποβολή πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση. Φυσικά, στη ΝΔ δεν ελπίζουν σε… θαύματα και δεν έχουν αυταπάτες. Γνωρίζουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταψηφίσει με χέρια και με πόδια αυτήν την πρόταση. Όμως γνωρίζουν επίσης ότι αυτή η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα αξιολογηθεί από την κοινωνία αρνητικά και θα προκαλέσει κατακραυγή. Ειδικά όταν πρόκειται για βουλευτές που κάποτε φώναζαν “όλα στο φως” και ήθελαν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια για τους πάντες και τα πάντα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν σταματάει τις προκλήσεις ο Πολάκης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας γνώριζε και ήταν ικανοποιημένος με το σχέδιο παράλληλων πληρωμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζανακόπουλος: Αντιπερισπασμός και πολιτική ανοησία της ΝΔ να ζητά εξεταστική για το Noor1



    ΣΧΟΛΙΑ