• First Top Stories

    Τελικός Champions League: Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης (21:45, COSMOTE SPORT)

    Champions League


    Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:45 όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα είναι μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League. Αντιμέτωπες, δύο ομάδες που αποτελούν ένα εκ των κλασσικών ζευγαριών της διοργάνωσης. Η Γιουβέντους απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ήρθε η ώρα της στέψης. Θα έχουμε διατήρηση των σκήπτρων για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, από την Ρεάλ ή την πρώτη κούπα της Γιουβέντους στον 21ο αιώνα;

    Ο τελικός θα γίνει στο πανέμορφο γήπεδο “Μιλένιουμ”, στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Ένα γήπεδο που χωράει 74.500 άτομα και έχει την δυνατότητα κλειστής οροφής. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο τελικός αυτός να μείνει στην ιστορία και ως ο πρώτος που θα διεξαχθεί σε κλειστό γήπεδο, καθώς οι διοργανωτές σκέφτονται έντονα να κλείσουν την οροφή για να αποφύγουν τυχόν τρομοκρατικά χτυπήματα, καθώς οι μνήμες από το μακελειό του Μάντσεστερ, λίγες μέρες πριν, είναι ακόμα νωπές.

    Η Ρεάλ, είναι η πολυνίκης του θεσμού, έχοντας έντεκα κατακτήσεις. Η Γιουβέντους η… αρχόντισσα των χαμένων  τελικών, καθώς μετράει μόλις δύο κατακτήσεις σε οκτώ τελικούς. Για τους Μαδριλένους αυτός θα είναι ο 15ος τελικός της ιστορίας τους.

    Φυσικά, όταν μιλάμε για έναν τελικό, δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί καθώς οι μεν θέλουν να γράψουν ιστορία με την δεύτερη σερί κατάκτηση και να διευρύνουν το παλμαρέ τους, οι δε θέλουν να δώσουν τέλος στην κατάρα και να κατακτήσουν επιτέλους το τρόπαιο, μετά από τέσσερις σερί χαμένες προσπάθειες, όπου έφτασαν στην πηγή και νερό δεν ήπιαν. Βέβαια, ο Γκάρεθ Μπέιλ των Μαδριλένων, έχει έναν παραπάνω λόγο, αφού το Κάρντιφ αποτελεί και γενέτειρά του, προσπαθώντας να γίνει μόλις ο 5ος ποδοσφαιριστής που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

    Οι εντός του γηπέδου μάχες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Μπουφόν εναντίον Νάβας, Ρονάλντο εναντίον Ντιμπαλά, Μπενζεμά εναντίον Ιγκουαΐν, Μαρσέλο εναντίον Ντάνι Άλβες και Πιάνιτς εναντίον Μόντριτς. Οι προσωπικές μονομαχίες, είθισται να κρίνουν τους τελικούς. Βέβαια, η “βασίλισσα” θα βρει απέναντι της δύο παλιούς γνώριμους, αφού πλέον την φανέλα των “μπιανκονέρι”της Γιούβε φορούν οι Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Σάμι Κεντίρα – ο δεύτερος μάλιστα υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ το 2014 – αφού έφυγαν με άσχημο τρόπο από την μαδριλένικη ομάδα. Ένας παραπάνω λόγος για τους ίδιους να θέλουν το τρόπαιο, αν και μάλλον ο Κεντίρα είναι δύσκολο να αγωνιστεί. Από την άλλη πλευρά, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για Καρβαχάλ και Μπέιλ. Αξίζει να αναφερθεί ότι αγωνίζεται η καλύτερη φετινή άμυνα της διοργάνωσης απέναντι στην καλύτερη επίθεση και ότι η Γιουβέντους έχει δεχτεί τρία γκολ φέτος σε 12 αγώνες.

    Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων είναι οι εξής:

    Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Μαρκίζιο, Μάντζουκιτς, Ντιμπαλά, Ιγκουαΐν.

    Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπενζεμά, Μπέιλ, Ρονάλντο.

    Κάποια ενδεχόμενα υπάρχουν στο να αγωνιστεί ο Κουαδράδο για τους Τορινέζους και ο Ίσκο για τους Μαδριλένους.

    Το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, αναμένεται να δούμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης για το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ