• First Top Stories

    Αθηνά Ωνάση: Ατσάλινη και ατάραχη ακόμα και στο διαζύγιο της

    Αθηνά Ωνάση


    Από την κούνια της ήταν είδηση, θέμα, στόχος για φωτογράφους, ιστορία για πολλές λέξεις στους δημοσιογράφους και υλικό παρηγοριάς για τους καταναλωτές νέων σ όλο τον κόσμο, τάχα πως το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία και δήθεν πως κρυφές κατάρες κατατρύχουν τους γεννημένους όχι σε πορφύρα πια, αλλά σε Dior σινιέ είδη μπεμπέ.

    Η Αθηνά Ωνάση, εγγονή ενός μυθικού παππού, συμβολικού πια για κάθε μυριόπλουτο στην οικουμένη, κόρη μιας ιδιαίτερα απαιτητικής γυναίκας, με μυθιστορηματικές σχεδόν πτυχές στην απρόβλεπτη ιδιοσυγκρασία της, συγγενείς ανθρώπων που αναμετρήθηκαν με τη μοίρα κερδίζοντας την σε αδιόρατα σημεία υπεροχής, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, με το πολύκροτο διαζύγιο της, πως δεν τρως λεφτά απ τους Ωνάσηδες, παρά μόνο αν εκείνοι το θέλουν…

    Άνδρας σαν τον μπαμπά…

    Όχι! Δεν έσπασε ποτέ της πιάτα, δεν μέθυσε με ρετσίνα, δε χόρεψε ζεϊμπέκικα, δεν την πλάνεψαν μπλε, μεσόγειες ακρογιαλιές και μοβ – πορτοκαλί παράφορα δειλινά, σα τον παππού της! Δεν έμαθε καν ελληνικά!

    Αποφασισμένη με την ενηλικίωση της να καθαρίσει μια για πάντα, με τις ιστορίες για οικογενειακές κατάρες και «ελληνικές τραγωδίες», επέλεξε μια ζωή με όρους, κάθε άλλο παρά κοσμικούς, αρνούμενη να παίξει την «κότα με τα χρυσά αβγά» ακόμα και για την οικογένεια του πατέρα της.

    Νοίκιασε τον μυθικό Σκορπιό, για να φιμώσει κάθε αντίλαλο από ένα δραματικό παρελθόν, που μόνο απόηχους από θανάτους και διαψεύσεις είχε. Επέλεξε το επώνυμο της μάνας της και όχι να διατηρήσει έστω και ως αναμνηστικό εκείνο του πατέρα της, θέλοντας να ξεκόψει με όποιος ρόλους της είχαν επιβληθεί χωρίς να τους επιλέξει.

    Του πατέρα που ούτε στον γάμο της, στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας, με τους παπαράτσι όλου του κόσμου στο κατόπι της και τα μοναδικά μετρά ασφαλείας, δεν κάλεσε! Κι ας διάλεξε για σύζυγό της, έναν γοητευτικό πλέι μπόι, έναν δεξιοτέχνη γόη, ακριβώς όπως είχε κάνει και η μαμά…

    … Η Χριστίνα Ωνάση διάλεγε συζύγους και συντρόφους ανάλογα με την επιθυμία της να σοκάρει τον δικό της πατέρα ή την εποχή της.

    Σαν τέταρτο σύζυγό της, μάλλον κρίνοντας την ωραία του εμφάνιση και επιλέγοντας γονίδια, διάλεξε τον ξανθό καλοζωισμένο Τιερι Ρουσέλ, με την καταγωγή από την Ανατολική Αφρική των λευκών ιδιοκτητών φυτειών και το παλιό χρήμα των φαρμακοβιομηχανιών. Θα έκανε, αν μη τι άλλο ξανθό παιδί, όπως επιθυμούσε!

    Λίγο έμοιαζε να τη νοιάζει πως εκείνος είχε παράλληλη σχέση με Μαριάν -χαϊδευτικά Γκάμπυ- Λαντχάγκε, μια αποσβολωτικής ομορφιάς καλλονή απ τη Σουηδία, η όποια μάλιστα, τον ίδιο χρόνο, το 1985, που η Χριστίνα γέννησε την Αθηνά, έκανε και εκείνη με τον ίδιο πατέρα, τον γιο της Έρικ Κριστοφ, ενώ μετα ακολούθησαν άλλα δύο κορίτσια, η Σαντρίν και μετά η Γιοχάνα Ρουσέλ.

    Η πίστη δεν ήταν το ζητούμενο για την συγκεκριμένη επιλογή της Χριστίνας. Και ενώ η Αθηνά, μεγαλώνει μετα το θάνατο της μάνας της, με την κατάξανθη οικογένεια του μπαμπά, ως μόνο παιδικό σκούρο κεφαλάκι αναμεσά τους, με την ενηλικίωση κόβει κάθε σχέση μαζί τους. Διαλέγει όμως άνδρα, επίσης γόη και άπιστο, ασυνείδητα ή συνειδητά, πιστεύοντας πως θα τον «τιθασεύσει» όπως τα όμορφα, άγρια άλογα που είναι η ζωή της…

    Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, το άλογο ήταν περισσότερο για επιδείξεις παρά για αγώνες! Ο πατέρας της αντιτίθεται στον γάμο, με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο της, τον οποίο γνώρισε μόλις στα 17 της και ήταν η πρώτη της σχέση. Δεν θέλει αυτό τον γάμο γιατί εκείνος έχει παιδιά, φήμη δανδή και μια σχέση με διάσημο μοντέλο που είχε κάνει πρόσφατα σχετικά ένα κοριτσάκι μαζί του, την Βίβιαν.

    Η Αθηνά προχωρά στη σχέση της με τον πολύκροτο γάμο, δαπανώντας εκατομμύρια. Δεν καλεί τον πατέρα της, την μητριά της και τα δυο απ τα τρία αδέλφια, κόβοντας κάθε επαφή μαζί τους.

    Αθηνά Ωνάση Αθηνά Ωνάση

    Ωνάση Αθηνά Αλβάρο Ντόντα
    Αθηνά Ωνάση – Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο

    Ιωάννα Μαρινοπούλου-Αθηνά Ωνάση

    Η αυτόχειρας που προειδοποίησε την Αθηνά

    Όταν γνωρίστηκε με την 17χρονη Αθηνά Ωνάση, ο Αλβάρο είχε δεσμό με το μοντέλο και playmate στο ισχυρό -ακόμα- Playboy, Σιμπέλ Ντόρσα, τη μητέρα της κόρης που η Αθηνά Ωνάση μεγάλωσε μαζί του, την Βίβιαν και που αγάπησε σα δικό της παιδί.

    Η Αθηνά Ωνάση ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για αυτό το δεσμό όταν πρώτο συνάντησε τον Αλβάρο στις Βρυξέλλες. Η Σιμπέλ μαθαίνοντας για τη σχέση και τον επικείμενο γάμο, έδωσε συνεντεύξεις όπου υποστήριξε ότι ο Αλβάρο θεωρούσε την Αθηνά «χοντρή και άσχημη» και έλεγε ότι είχε μόνιμο πρόβλημα για τα οικονομικά του και πως ,τι κέρδιζε, το ξόδευε».

    Στις 26 Μαρτίου του 2011 και ενώ ο Αλβάρο Μιράντα και η Αθηνά Ωνάση ήταν πια παντρεμένοι, η Σιμπέλ Ντόρσα αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον έβδομο όροφο του συγκροτήματος κατοικιών στο Σαο Πάολο, όπου έμενε.

    Η Σιμπέλ πριν αφήσει την κόρη της ορφανή και δώσει τέλος στη ζωή της, είχε στείλει επιστολή για τα αίτια της αυτοχειρικής απόφασης της, στο περιοδικό Caras λέγοντας στον Ντόντα: «Ελπίζω κάποια στιγμή να σε συγχωρήσει ο Θεός για όλα όσα έκανες σε μένα, την Αθηνά και το παιδί. Λυπάμαι την Αθηνά που δεν θα γνωρίσει ποτέ έναν πραγματικό άντρα, την αγάπη…»…

    Ο γάμος αυτός λοιπόν, ξεκίνησε αν μη τι άλλο δυσοίωνα, με την Αθηνά να αναλαμβάνει τον ρόλο μητέρας στη Βίβιαν και να είναι αχώριστη μαζί της. Εμπιστεύεται τυφλά τον Αλβάρο.

    Του κάνει δώρα αμύθητης αξίας -ανάμεσα τους και η περιβόητη αγελάδα του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που λες και έβγαζε σοκολατούχο γάλα και μιλκ σέικ σε τέτοια τιμή!- άλογα, σπίτια, ταξίδια, αυτοκίνητα, ακόμα και ιδιωτικό αεροπλάνο, ενώ μεγαλώνει τα παιδιά του χωρίς να τους στερεί τίποτα.

    Όταν μετα από 11 χρόνια γάμου και ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τους δημοσιογράφους, μαθαίνεται πως το ζευγάρι χωρίζει, αυτά τα παιδιά και η Βίβιαν θα κατηγορήσουν την Αθηνά για αδιαφορία, μέσα απ τα σπίτια της και τα σχολεία που εκείνη πληρώνει!

    Ο δε Αλβαρο θα δώσει συνέντευξη πως ναι, ήταν άπιστος άλλα γιατί η νεότερη του Αθηνά, ήταν ψυχρή!

    Η «ψυχρή» μεγάλωσε δίπλα του, τον ακολούθησε «σαν πρόβατο» όπως λένε σε κάθε του απόφαση, περνούσε τις μέρες με τα αγαπημένα άλογα και τις νύχτες τρώγοντας πίτσες μαζί του και βλέποντας dvd ενώ εκείνος έβγαινε με φίλους και απ΄ ότι αποδεικνύεται με καλές φίλες!

    Η «χοντρή και άσχημη» δε, όλα αυτά τα χρόνια, μοιάζει να παλεύει με την νευρική ανορεξία, με τα παγκόσμια ΜΜΕ να δείχνουν σκελετωμένες φωτογραφίες της… Δεν είναι όμως φτιαγμένη για θύμα, η Αθηνά…

    Η κούκλα από ατσάλι

    Ο Αλέξης Μανθεάκης, ως παιδί μεγάλωσε στο διπλανό κτήμα στη Νότια Αφρική, απ αυτό του Τιερί Ρουσέλ και τους συνέδεσε μια μεγάλη φιλιά.

    Για χρόνια υπήρξε σύμβουλος του για ότι αφορούσε επικοινωνιακά στην Αθηνά για την Ελλάδα και συνέχισε να συνεργάζεται με την ίδια την Ωνάση όταν εκείνη ενηλικιώθηκε και πήρε τις οικονομικές και όχι μόνο υποθέσεις της στα δικά της χέρια.

     Έχοντας γράψει ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε απ τις εκδόσεις «Περίπλους» στο παρελθόν για την Αθηνά στα παιδικά της χρόνια, το «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα», πρόσφατα ανακοίνωσε το δημοσιογραφικό, βιογραφικό του βιβλίο το «A Doll Made of Steel», με αλήθειες και έρευνα για το κοινό βίο που οδήγησε στο διαζύγιο το ζεύγος Αθήνα Ωνάση – Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.

    Και ήταν μάλιστα αυτός που κρατώντας με υλικό συγκεντρωμένο σε έναν κόκκινο φάκελο βοήθησε την Αθηνά να οδηγηθεί στη λύση του γάμου της, σύμφωνα με τις οποίες στα 8 από τα 11 χρόνια γάμου του με την Αθηνά Ωνάση, ο Ντόντα είχε παράλληλη σχέση με Βελγίδα καλλονή, συνοδό πολυτέλειας!

    Και ενώ ο γόης σύζυγος απαιτούσε αστρονομικά ποσά σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχε συνάψει με την Αθηνά, πριν τον γάμο τους άλλα και τις κοινές δραστηριότητες τους με τα άλογα, στο Βελγικό δικαστήριο που εκδικάστηκε το διαζύγιο, έκανε όχι μόνο πίσω, αλλά μόνο συγνώμη δε ζήτησε.

    Σύμφωνα με τον Αλέξη Μανθεάκη , τα πράγματα αλλάξαν κάπως έτσι: «… Λοιπόν αυτά που ξέρω θετικά είναι ότι μια κοπέλα από το Βέλγιο, πρώην συνοδός, με την οποία είμαι σε επαφή και που την συνάντησα στο Βέλγιο μου είπε το 2014 για την ιστορία της με τον Ντοντα που κράτησε 8,5 χρόνια.

    Πριν ένα χρόνο, μετα από ταξίδια μου στην Ολλανδία (και στο Βέλγιο) να δω την Αθηνά και τους δικηγόρους της στο Eindhoven πήρα τον φάκελο με τα στοιχεία που είχε η Βελγίδα και τον έδωσα στους δικηγόρους της Αθήνας μετα από διάφορες περιπέτειες, σε μια μονοκατοικία. Η αντίδραση ήταν σχεδόν άκρατος ενθουσιασμός και χαράς όταν άνοιξαν τον φάκελο.

    Ευχαριστήρια από όλους, και γραπτά, και φυσικά από την Αθηνά για άλλη μια φορά σε μένα. Είχαν κάτι στα χεριά τους.

    Συγκλονιστικές περιγραφές και ντοκουμέντα. Μετά από λίγο ο Ντοντα, γράφτηκε στην Βραζιλία, ότι παραδέχτηκε ότι δεν ήταν πιστός όπως έλεγε και έριξε το βάρος στην Αθηνά.

    Μετά από δίκες, και μήνες, γράφτηκε από γερμανικό περιοδικό ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν για μικρότερο ποσό για τον Ντοντα και να βγει κοινή συναίνεση το διαζύγιο. No Fault- Χωρίς κατηγορίες».

    Ο έρωτας με το call girl για τον αμαρτωλό Αλβάρο

    Στην αρχή της κρίσης στον γάμο τους, ο Αλβαρο ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες της Αθηνάς στην σελίδες του στα social media, μιλάει για αγάπη και πως αυτή δεν περνάει στον τύπο και μοιάζει αγχωμένος να επιδείξει τον έρωτα του, για την σιωπηλή, άφαντη απ τα ΜΜΕ Αθηνά.

    Εκείνη δεν υποχωρεί. Τότε ο γόης Ντόντα αρχίζει να κάνει λόγο περί ψυχρότητας, σκληρότητας της Αθηνάς, την οποία αποκαλεί «άκαρδη». Ο ευρωπαϊκός τύπος, όμως, κάνει λόγο για έναν νέο έρωτα στην ζωή της άφαντης κατά τα άλλα Αθήνας, αυτόν με τον πλούσιο επιχειρηματία και επίσης αθλητή της ιππασίας, Alberto Zorzi.

    Ο συγκεκριμένος κύριος είναι επίσης πολύ ωραίος, γνωρίστηκαν στο Μιλάνο και ήρθαν πολύ κοντά όταν εκείνη πούλησε το πανέμορφο άλογο της Cornetto K, που ήταν το αγαπημένο άλογο του Αλβάρο!

    Ο πειραγμένος γιατί έχασε την μυθικά πλούσια νεαρή σύζυγό, γιατί του πούλησε το αγαπημένο άλογο και γιατί συνεχίζει τη ζωή της, ανταπαντά με φωτογραφίες του στο Instagram αγκαλιά με την τηλεπερσόνα και μοντέλο Ντενίζ Σεβέρο.

    Μάλιστα ο Βραζιλιάνος playboy δεν παραλείπει να ανεβάσει φωτογραφίες με την κόρη του, Βίβιαν, να δίνει την έγκριση φιλώντας την Νενίζ, μιας και γνωρίζει την αδυναμία που είχε στο κορίτσι η Αθηνά.

    Η Αθηνά ξανά δεν σπάει τη σιωπή της. Τώρα πια, όμως, ξέρει! Ξέρει και διοχετεύει στον τύπο πως εκείνος την απατούσε απ τον πρώτο κιόλας χρόνο του γάμου της. Έχει φωτογραφίες με την ερωμένη του, στο ίδιο της το κρεβάτι.

    Γνωρίζει πως η ερωμένη βρίσκονταν συνήθως στο ξενοδοχείο που διέμενε μαζί με τον Αλβαρο, αλλά και πως εκείνος εξασφάλιζε στην Βελγίδα συνοδό, προσκλήσεις για να κάθεται δίπλα στην Αθηνά στα γκαλά ιππασίας, λες και τον ευχαριστούσε να τις βλέπει μαζί ή ο κίνδυνος του να γίνει αντιληπτός απ τη σύζυγο του!

    Οι λεπτομέρειες της είναι γνωστές για την «μποντλερική» σχεδόν έλξη του Ντοντα της για γυναίκες που πληρώνονται να αγαπούν!

    Γνωρίζει και πιθανόν να χαμογελά κοιτάζοντας φωτογραφίες, όπου εκείνος φορούσε περούκες προκειμένου να συναντήσει την αγαπημένη του κυρία και να μπερδέψει όσους αναγνώριζαν τα χαρακτηριστικά του.

    Η ίδια η κυρία, η οποία τον συναντούσε με το ψευδώνυμο «πριγκίπισσα Σαρλοτ» ενώ εκείνος ήταν ο «Ρομέο» σε διπλανό δωμάτιο από εκείνο που διέμενε η Αθηνά, αγνοούσε στην αρχή λόγω της περούκας ποιος ήταν και τον αναγνώρισε απ τη τηλεόραση πολύ αργότερα. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για το πόσο την πάτησε ο γόης Αλβάρο!

    Όχι μόνο γιατί είδε λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής να γίνονται λόγος συζήτησης με ειρωνικά χαμόγελα σ όλο τον κόσμο, άλλα γιατί πολύ απλά δεν κατάλαβε πως η Αθηνά μπορεί να βαριόταν το παιχνίδι της και να έψαχνε μεγαλώνοντάς για άλλο.

    Από την άλλη, ίσως να χει δίκιο ο Αλέξης Μανθεάκης που την γνωρίζει από παιδί και που πριν το δικαστήριο στο Βέλγιο, έγραψε στο face book του: «Η Αθηνά για να ξέρετε, πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση, πήρε την ζωή της στα χέρια της, έκανε την καρδιά της πετρά, και με αξιοπρέπεια, και με την σιδερένια πυγμή μιας πραγματικής Ωνάση, αντιμετωπίζει την κατάσταση και την ζωή της…

    Η Αθηνά είναι σήμερα μια αληθινή Ωνάση που θα καμάρωνε ο παππούς της για αυτήν εάν ζούσε. Να έχει ζωή, τύχη, και ευτυχία, της αξίζει»…



    ΣΧΟΛΙΑ