• Οικονομία

    Ναυάγιο στο Washington Group στο Παρίσι: Ανυποχώρητη η Γερμανία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους


    Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα που έρχονται από το Παρίσι, όπου νωρίς το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Washington Group. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ναυάγιο της συμφωνίας ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια φιλόδοξη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με την γερμανική πλευρά να εμφανίζεται ανυποχώρητη από τις θέσεις της για περιορισμένες παρεμβάσεις.

    Εν αναμονή νέων πληροφοριών, αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του ΔΝΤ στις 4:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αποσαφηνίσει τη στάση του Ταμείου εφεξής.

    Υπενθυμίζεται ότι η στάση της Γερμανίας παραμένει αρκετά αυστηρή και δεν επέτρεψε ως τώρα τη σύγκλιση με το ΔΝΤ καθώς επιμένει στην επιμήκυνση του δανείου των περίπου 130 δισεκατομμυρίων από τον EFSF κατά 5 μόλις έτη ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 15 και η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον 10.

    Στην συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει και το EWG για τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης και το μοντέλο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που θα αποδεχθεί το Βερολίνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ στο Παρίσι: Χαμηλές προσδοκίες για χρέος, προαπαιτούμενα και… ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Φοράω πάντα τη φανέλα εθνικής Ελλάδας και διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Washington Group: Δεν βρέθηκε κοινή γραμμή για το ελληνικό χρέος – Προς απομάκρυνση το ΔΝΤ



    ΣΧΟΛΙΑ