• First Top Stories

    Να η αλήθεια για το Γλέζο, τον Παυλόπουλο, τον Παπαδάκη

    • Contributor
    Eιρήνη Αγαπηδάκη

    Ειρήνη Αγαπηδάκη


    Οι ήρωες του σήμερα, είναι αυτοί που αντιστέκονται στον εθνολαϊκισμό και παλεύουν κάθε μέρα για μια γειτονιά, πόλη, χώρα, καλύτερη από αυτή που βρήκαν από τους γονείς τους.

    Ηρωισμός δεν είναι να κατεβάζεις τις σημαίες από την Ακρόπολη και λίγα χρόνια μετά, να παρασύρεις ένα ολόκληρο λαό στον όλεθρο βαφτίζοντας τις οργισμένες αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις, επαναστατικότητα. Το να είσαι 90 χρονών δεν ελαφρύνει την ευθύνη για τις πράξεις σου.

    Επαναστατικό Μανώλη Γλέζο, είναι να ξυπνάς στις 06:00 να ματώνεις στη δουλειά κι ας πληρώνεσαι λιγότερα και αυτά με καθυστέρηση μηνών, να βλέπεις το καράβι να βουλιάζει και να μην κάνεις τον σταυρό σου ή την πάπια, αλλά να κοιτάς να σώσεις τα γυναικόπαιδα.

    Επαναστατικό είναι Προκόπη Παυλόπουλε, να παρακολουθείς με την ψυχή στο στόμα τις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες, επειδή σε νοιάζει η Δημοκρατία. Γιατί δεν είσαι δημοσιογράφος για να κινδυνεύει η δουλειά σου, δεν είσαι καναλάρχης για να κινδυνεύουν τα κέρδη σου, είσαι πολίτης και κινδυνεύει η υπόστασή σου.

    Επαναστατικό είναι Γιώργο Παπαδάκη, να κλείνω την τηλεόραση όταν κάνεις ό,τι και η ύαινα: χρησιμοποιείς τα εθνολαϊκιστικά ψοφίμια για να θρέψεις την πείνα σου για δημοσιότητα, λεφτά, εξουσία. Επαναστατικότητα, είναι η διεκδίκηση της κανονικότητας.

    ΟΧΙ στον εθνολαϊκισμό, ΟΧΙ στη μιζέρια, ΟΧΙ στη βλακεία στην εξουσία.

    Χρόνια πολλά.

    Η Ειρήνη Αγαπιδάκη είναι ψυχολόγος-αρθρογράφος 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μην ασχολείστε με την Γεροβασίλη. Δεν είναι και ο Σεφέρης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρέτσος: Αλαζονεία και ύβρις η απόφαση ΣτΕ απέναντι στους πολίτες που βιώνουν τη φτώχεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαββίδης vs Δαυίδ: Επίθεση κατά μέτωπο του Ιβάν για τη Σουρωτή Α.Ε.



    ΣΧΟΛΙΑ