• First Top Stories

    Μαξίμου: Άμεσα η ψήφιση της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία

    • NewsRoom


    Μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Έκανε αναφορά και στο θέμα της Μυρσίνης Λοΐζους, λέγοντας ότι «είχε την ευθιξία και την ηθική ακεραιότητα να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» για ένα αδίκημα που διέπραξε πριν από δέκα χρόνια.

    «Εντός της εβδομάδας θα τεθεί προς ψήφιση η τροπολογία για την πρώτη κατοικία, υπάρχουν ακόμα μικρές διαφορές με τους εταίρους μας. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σχέση μας μαζί τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    «Για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο» είπε ο Δ. Τζανακόπουλος. Επίσης, πρόσθεσε, «για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις».

    Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία από 1/1/2015 είχε πάψει να ισχύει η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας. Καταφέραμε από τότε μέχρι σήμερα, τόσο την παράταση της ισχύος του νόμου Κατσέλη, την εξέλιξή του με τις παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη και, σήμερα, κλείνουμε αυτή την εκκρεμότητα με μια ρύθμιση που προστατεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, με επιπρόσθετη πρόβλεψη και για τα επιχειρηματικά δάνεια», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

    «Η στάση και η κριτική της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας ότι «οι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία, την ίδια στιγμή που έκαναν τη μία ανακεφαλαιοποίηση πίσω από την άλλη χωρίς σχέδιο και χωρίς μέριμνα για τα “κόκκινα” δάνεια, σήμερα θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική».
    Κατηγόρησε επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν ήταν αμέλεια αλλά στρατηγική επιλογή».

    Ερωτηθείς για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με ενδεχόμενο επίδομα Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τον τρόπο κατανομής του υπερπλεονάσματος του 2019.

    «Τίποτα περισσότερο δεν έχω να σας πω αυτή τη στιγμή για τον προϋπολογισμό του 2019» πρόσθεσε.

    «Αν και εφόσον στο μέλλον δημιουργηθούν δημοσιονομικές δυνατότητες, θα σκεφτούμε τον τρόπο που παραπανίσια χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.

    Αναφερόμενος στην υπόθεση με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου, είπε: «Η Μυρσίνη Λοΐζου πριν από μια δεκαετία υπέπεσε σε ένα ατόπημα. Είχε την ευθιξία και την ηθική ακεραιότητα να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δηλώσεις και απειλές του τύπου ‘θα σας τελειώσω’, ‘θα σας πάω αίμα’… όπως στελέχη της ΝΔ. Η κ. Λοΐζου έχει μιλήσει για ένα αδίκημα που τέλεσε, ενώ δεν ασκούσε εξουσία. Περιμένω την αυτοκριτική του πολιτικού συστήματος που επί χρόνια απομυζούσε τους πόρους του κράτους ενώ ασκούσε εξουσία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Στηρίζει την ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραγασάκης για πρώτη κατοικία: Έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ