• First Top Stories

    Μαραθώνιος: από τους 18.000 δρομείς, οι 3 με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

    • NewsRoom
    women's 5k Rio


    Στο Μαραθώνιο που έγινε την προηγουμενη Κυριακή συμμετείχαν περίπου 18000 δρομείς. Τρεις (3) από αυτούς παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την άσκηση (ενώ έτρεχαν), όλοι τους στα τελευταία 10 χιλιόμετρα. Καπνιστής είναι μόνον ο ένας, και αυτός ήπιος. Ο μεγαλύτερος είναι 50 ετών, με πλούσιο παρελθόν στον αθλητισμό σε ποικίλα αθλήματα μέχρι τα 35 του χρόνια, ασχολήθηκε ξανά τον τελευταίο χρόνο και έκανε συστηματική προετοιμασία τους τελευταίους 5 μήνες.

    Ο αμέσως νεότερος είναι 46 ετών, αθλείται συστηματικά με προπονητή, είναι έμπειρος στο μαραθώνιο (έτρεξε μαραθώνιο για 5η φορά), στα πλαίσια της προετοιμασίας του έτρεχε 90 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

    Ο νεότερος όλων 41 ετών αθλείται επίσης συστηματικά και έτρεχε 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Οι δύο νεότεροι έκαναν πρόσφατα δοκιμασία κοπώσεως, χωρίς παθολογικά ευρήματα.

    Ύποπτη ενόχληση καθώς έτρεχε είχε ο ένας, δεν την αξιολόγησε όμως σωστά, υπέθεσε ότι ήταν μυοσκελετικής αιτιολογίας και συνέχισε το τρέξιμο. Ο 2ος σταμάτησε λίγο αφού παρουσίασε την ενόχληση.

    Για τον 3ο δεν γνωρίζουμε, διότι παρουσίασε ανακοπή κοντά στον τερματισμό και είναι διασωληνωμένος. Το ποσοστό 3/18000 είναι βέβαια μικρό, αλλά …………. Μέτρον άριστον!
    —-
    Απ’ όσο γνωρίζουμε, 200 περίπου ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

    (τα στοιχεία είναι από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εννέα φαγητά που… σας ανεβάζουν τη διάθεση! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζημίες 98,9 εκατ. δολ. για έξι ελληνικές ναυτιλιακές στο τρίτο τρίμηνο του 2016

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στη Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ