• First Top Stories

    Μ. Λαμπράκης: Ο πρώην υπαρχηγός του Σώρρα και οι business με τα ναρκωτικά στη Νέα Υόρκη – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η έκθεση της DEA για την υπόθεση

    Μανώλης Λαμπράκης

    Μανώλης Λαμπράκης


    To βλέμμα του Μανώλη Λαμπράκη όταν οι πράκτορες της DEA του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, ήταν απλανές. Για την ακρίβεια δεν θύμιζε σε τίποτε τον πάλαι ποτέ ισχυρό υπαρχηγό του Αρτέμη Σώρρα, με τον οποίο θα έσωζαν την Ελλάδα και θα αποπλήρωναν το χρέος της.

    Ο γιατρός συνελήφθη μετά από συνδυασμένη επιχείρηση στην οποία προΐστατο ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας Νέας Υόρκης, Πριτ Μπαράρα και ο Τζέιμς Χαντ επικεφαλής κλιμακίου πρακτόρων της DEA.

    Προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών του Έλληνα ομογενή στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση εκατομμυρίων ναρκωτικών χαπιών.

    Σύμφωνα με τις αρχές και την έκθεση της DEA που δημοσιεύει αποκλειστικά το mononews.gr, από το 2011 μέχρι τώρα ο Λαμπράκης συνταγογράφησε χιλιάδες «αχρείαστες» συνταγές για χάπια οξυκωδόνης εισπράττοντας εκατόν πενήντα δολάρια την κάθε φορά.

    Τα χάπια αυτά οποία κανονικά χορηγούνται σε πάσχοντες που υποφέρουν από αφόρητους πόνους ενώ χρησιμοποιούνται για μετεγχειρητικούς πόνους, σε ασθενείς με σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη και σε καρκινοπαθείς.

    Όμως εδώ και χρόνια η οξυκωδόνη θεωρείται το ναρκωτικό των φτωχών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η χρήση της κάνει θραύση, παρά τις ολέθριες συνέπειες από την συνεχή χρήση της. Ο λόγος είναι πολύ απλός.

    Είναι πολύ πιο δραστική από την μορφίνη και οι ναρκέμποροι σε διάφορες πολιτείες συνεργάζονται με γιατρούς, οι οποίοι χορηγούν αφειδώς συνταγές με το ανάλογο τίμημα.

    Τα χάπια κατόπιν παίρνουν τον δρόμο για τους δρόμους μεγάλων πόλεων και πουλιούνται στην διπλάσια η ακόμη και τριπλάσια τιμή, συνήθως σε υποβαθμισμένες συνοικίες.

    Ο Μανώλης Λαμπράκης σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να εξέταζε ασθενείς για τέσσερα η πέντε λεπτά το πολύ στα δύο ιατρεία που διατηρεί στο Κουίνς και την Τζαμάϊκα.

    Συνήθως σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα προκύπτουν από την έκθεση της DEA, κουνούσε το χέρι η το πόδι τους, συνομιλούσε για λίγα λεπτά μαζί τους και μετά τους χορηγούσε την συνταγή για κουτί εκατόν είκοσι χαπιών οξυκωδόνης των τριάντα μιλιγκράμ.

    Διαβάστε εδώ την έκθεση της DEA.

    Σύμφωνα με τον πράκτορα της DEA Τζέιμς Χαντ «οι έμποροι ναρκωτικών που πουλούν συνταγές αντί χρηματικής αμοιβής δίνουν στους γιατρούς κακό όνομα». Η διάλυση ενός σύγχρονου τεκέ που λειτουργούσε ως ιατρείο στην καρδιά του Κουίνς δείχνει τα αποτελέσματα της συνεργασίας των δυνάμεων του νόμου. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Λαμπράκης διοχέτευε χάπια οξυκωδόνης στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

    Ο πρώην υπαρχηγός του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς χορήγησε πάνω από δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες χάπια, αποκομίζοντας κέρδη που άγγιξαν τα δυόμιση εκατομμύρια δολάρια.

    Μόνο στο ιατρείο που διατηρεί στο Κουίνς – έχει άλλο ένα στην συνοικία της Τζαμάϊκα -χορήγησε πάνω από δέκα εφτά χιλιάδες συνταγές για τα συγκεκριμένα χάπια μέσα σε πέντε χρόνια.

    Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα σε πάνω από διακόσιες περιπτώσεις έγραφε τριάντα η σαράντα συνταγές την ημέρα, όλες για οξυκωδόνη των τριάντα μιλιγκράμ σε ταμπλέτες των εκατόν είκοσι χαπιών.

    Ο υπαρχηγός του Αρτέμη και οι πύρινοι λόγοι

    Ο Μανώλης Λαμπράκης ενέσκηψε στην ελληνική πραγματικότητα, ως ο υπαρχηγός του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος θα έσωζε την Ελλάδα με το περίφημο ομόλογο των εξακοσίων δισεκατομμυρίων.

    Κάποιοι θυμούνται ακόμη τους πύρινους λόγους του, σε διάφορες συνεντεύξεις η περιοδείες, όπου εκθείαζε τον αρχηγό του και υπερηφανευόταν για τις επιτυχίες του.

    Μια από αυτές κατά τον κ, Λαμπράκη, ήταν η απόκρυφη τεχνολογία καυσίμου, που επέτρεψε την πτήση και την παραμονή διαστημοπλοίου στο διάστημα για δέκα εφτά μήνες.

    Μόνο που όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού ο παραληρηματικός κ. Σώρρας θεωρεί εδώ και μήνες τον κ. Λαμπράκη ξένο σώμα, ψεύτη και προδότη του σκοπού τους.

    Μόνο που ο τελευταίος πλέον έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα για να ασχοληθεί μετά την σύλληψή του από τις Αμερικανικές αρχές για την διακίνηση των χαπιών.

    Αν αποδειχθεί η ενοχή του αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριάντα ετών, η οποία θα είναι πραγματική και δεν θα έχει καμία σχέση με τους δέκα εφτά μήνες της «φανταστικής» για πολλούς πτήσης του διαστημοπλοίου, που έστειλε στο διάστημα ο πρώην αρχηγός του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Red alert από Citi: Οι παροχές Τσίπρα αυξάνουν τον πολιτικό κίνδυνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζει και βασιλεύει ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα – Διαρκής «μάχη» με τεράστιες απώλειες για το Κράτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαλυμένοι οι Τούρκοι: Ναύαρχος παραδέχεται την ανυπαρξία τους στο Αιγαίο – «Χάσαμε το Αιγαίο γιατί δεν είμαστε ναυτικός λαός»



    ΣΧΟΛΙΑ