• First Top Stories

    Κολομβία: Σοκαριστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία. Τα πραγματικά αίτια


    Σε βαθιά θλίψη έχει βυθίσει τον κόσμο η νέα μεγάλη αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 75 ανθρώπους. Η πτήση τσάρτερ της αεροπορικής εταιρείας LAMIA, από τη Βενεζουέλα, συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) έξω από την πόλη Ουνιόν, κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας.

    Kolombia aeroporiki tragodia 2

    Ανάμεσα στους 81 επιβαίνοντες  της πτήσης (72 επιβάτες και 9μελές προσωπικό) βρισκόταν και η αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βραζιλίας, Chapecoense, η οποία μετέβαινε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Κυπέλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

    Kolombia aeroporiki tragodia 3

    Η “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης αποτελούσε το καμάρι της πόλης Σαπέκου, στη νότια Βραζιλία. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1973 και κατάφερε να ανέβει στην Α’ Κατηγορία το 2014. Η ομάδα που κατάφερε με την πορεία της να κερδίσει  τον σεβασμό των αντιπάλων της, ξεκληρίστηκε μέσα σε λίγες στιγμές και μάλιστα από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, καθώς κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο μοιραίο αεροπλάνο.

    aeroporiki tragodia kolombia

    Η διοίκηση της Chapecoense ήθελε να ταξιδέψει στην Κολομβία με πτήση τσάρτερ, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας (ANAC). Έτσι η ομάδα ταξίδεψε τσάρτερ μέχρι την Βολιβία, από όπου και μπήκε σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας LAMIA.

     

    Kolombia aeroporiki tragodia 5
    Το μοιραίο αεροπλάνο

    aeroplano

    Το αεροσκάφος της εταιρείας Lamia, ένα British Aerospace 146, έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης. Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Στη συνέχεια χάθηκε η επαφή με τα ραντάρ. Όπως συνηθίζεται, άδειασε τα καύσιμα και επιχείρησε ανώμαλη προσγείωση.

    Kolombia aeroporiki tragodia 10

    δυστυχημα κολομβια

    Η πτήση 2933 συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Αμέσως στα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, η βροχή έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

    Kolombia aeroporiki tragodia 14

    δυστυχημα κολομβια

     aeroplano syntrivi

    Αρχικά, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς έξι ανθρώπους: Τρεις παίκτες της ομάδας (οι Alan Ruschel, Jakson Follman και Danilo), 2 μέλη του πληρώματος (Ximena Suárez, Erwin Tumiri) και ο Rafael Valmorbida, ένας από τους 21 δημοσιογράφους που ακολουθούσαν την αποστολή .

    aeroplano syntrivi

    Ο Alan Ruschel, μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο

    Kolombia aeroporiki tragodia 8
    Λίγες ώρες αργότερα ήρθε ένα ακόμα τραγικό νέο: Ένας από τους τραυματίες, ο τερματοφύλακας της ομάδας Danilo  είχε χάσει τη ζωή του στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

    Kolombia aeroporiki tragodia 9

    Η κακοκαιρία διέκοψε προς στιγμή τις έρευνες. Ωστόσο, με την επιστροφή των σωστικών συνεργείων, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής της ομάδας , ο Zampier Neto βρέθηκε ζωντανός, αυξάνοντας ξανά τον αριθμό των επιζώντων στους 6.

    Fans Chapecoense
    Οπαδοί της Chapecoense θρηνούν μπροστά από το γήπεδο της ομάδας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αεροπορική τραγωδία: Όλο το χρονικό της συντριβής -Τραγική ειρωνεία για τους παίκτες της Chapecoense, δεν άλλαξαν πτήση τελευταία στιγμή (pics + video) upd



    ΣΧΟΛΙΑ