• First Top Stories

    Κινδυνεύουν να μπουν για δύο χρόνια στη φυλακή Κούκλατζης και Μητρετώδης

    • NewsRoom

    Οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης


    Μπροστά στον κίνδυνο να φυλακισθούν για τουλάχιστον δύο χρόνια βρίσκονται οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης από τις 3 Μαρτίου. Την ποινή αυτή επισύρει η κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές, που επικαλείται ο Σκάι.

    Σύμφωνα με τους Τούρκους, η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού.

    Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη.

    Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το έκτο αίτημα αποφυλάκισής τους.

    Κατά την χθεσινή διαδικασία ο Άγγελος Μητρετώδης, όπως μετέδωσε ο Σκάι, ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν είχε την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η κατάθεση του Κούκλατζη: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

    Παρά τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία, ο εισαγγελέας έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

    Σήμερα αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς, δεν θα μπορούν να κρατούνται στο εξής, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο «όχι» της Τουρκίας στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν έχω περισσότερες ελπίδες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

     



    ΣΧΟΛΙΑ