• First Top Stories

    Και ξαφνικά ένας ανέλπιστος σύμμαχος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

    • NewsRoom


    Κι ενώ στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας δουλεύουν πυρετωδώς για να κερδίσουν ακόμα και τις πιο “δύσκολες” δημογραφικές ομάδες στις οποίες φαίνεται να υστερεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένας ανέλπιστος σύμμαχος ήρθε να ισχυροποιήσει το ηγετικό προφίλ του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στηρίζω Μητσοτάκη γιατί είναι ο καλύτερος από όλους, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην πρώτη ημέρα επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και για μία ακόμα φορά προκάλεσε πολιτικό πάταγο!

    Ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει έστω και με μία ψήφο στις εκλογές για να ολοκληρώσει αυτό που είχε αρχίσει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει. Ένα χρόνο όμως μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η εμπειρία της “αριστερής” διακυβέρνησης -ειδικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- φαίνεται ότι έχει επιφέρει την πλήρη ρήξη στις σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενοχλημένος και από την εικόνα της πόλης του κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης στη ΔΕΘ, ο κ. Μπουτάρης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα να μην παραβρεθεί ο ίδιος στα εγκαίνια. Λίγο μετά ωστόσο, την πήρε πίσω τη σκέψη αυτή, αλλά ο πάγος στις σχέσεις του με το Μαξίμου και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πια κάτι παραπάνω από έκδηλος.

    tsipras mpoutaris

    Τελικά δεν  πέρασαν λίγες μέρες και ο Γιάννης Μπουτάρης (ο οποίος σημειωτέον το 2010 ήταν ο νικητής των εκλογών για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, υποστηριζόμενος μεταξύ άλλων και από την Ντόρα Μπακογιάννη) βρήκε την ευκαιρία και έριξε τη “βόμβα” πλέκοντας το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προαλειφόμενου κυβέρνητη.

    Γνωστός για τις ρηξικέλευθες παρεμβάσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη  “γιατί προφανώς, είναι ο πιο καλός από όλους” και γιατί – όπως επεσήμανε – “έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με άλλο αυτί όλες τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει και τον τρόπο να φιλτράρει αυτά που πρέπει να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και το Κράτος”.

     

    Απαντώντας στις φιλοφρονήσεις του Γιάννη Μπουτάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε από με τη σειρά του ότι αν και οι  δυο τους προέρχονται από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αυτό δεν σημαίνει ότι “δεν μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο κοινής λογικής”.

    Διότι, όπως υπογράμμισε, αυτό που λείπει σήμερα από τη χώρα και κυρίως από τη Δημόσια Διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, είναι ακριβώς η κοινή λογική. “Άνθρωποι να κάθονται κάτω, να βλέπουν ποια είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα και να προτείνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο νέος πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος. Η δική μας δουλειά – δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ – είτε κάποιος είναι δήμαρχος, είτε είναι υπουργός, είτε είναι πρωθυπουργός, είναι βασικά να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και το επίπεδο της συνεργασίας μας κυρίως σε αυτόν τον τομέα κρίνεται”, κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/entatika-frontistiria-xekinise-o-kiriakos-mitsotakis-pou-aposkopi/74514



    ΣΧΟΛΙΑ