• First Top Stories

    Καραμπόλα με έναν βουλευτή λιγότερο για την ΝΔ λόγω της παραίτησης της Κ. Μάρκου


    Καραμπόλες εν όψει, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει τις παραιτήσεις των τριών βουλευτών που μπαίνουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και δεν κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά» που πέρασε η κυβέρνηση, για να μην απειληθεί η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία.

    Πρώτος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε γνωστό ότι δεν θα κάνει χρήση της ρύθμισης και ακολούθησε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Την παραίτησή της θα υποβάλει και η Κατερίνα Μάρκου.

    Στην θέση των δύο πρώτων θα ορκιστούν βουλευτές οι επιλαχόντες νεοδημοκράτες της Β’ Αθηνών, ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Ζωή Ράπτη, πρώην σύζυγος Μάκη Βορίδη, που ετοιμάζονται να είναι υποψήφιοι και στις δημοτικές εκλογές.

    Στην θέση, όμως, της Κατερίνας Μάρκου, που εξελέγη με το Ποτάμι, θα ορκιστεί ένας πολιτικός από το Ποτάμι, ο Νίκος Νυφούδης, μειώνοντας την δύναμη της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας κατά μία έδρα.

    Ο Νίκος Νυφούδης παραμένει πιστός στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη και όπως δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη: «Θα είμαι βουλευτής του Ποταμιού, παρά το γεγονός ότι θα ορκιστώ ανεξάρτητος, γιατί στην ουσία έχουμε χάσει την κοινοβουλευτική μας ομάδα, αλλά στην πράξη θα είμαι βουλευτής του Ποταμιού».

    Ο Νίκος Νυφούδης είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τροπολογία «Κουντουρά»: Παραιτούνται Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου – Ηθικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτείται από βουλευτής ο Β.Μεϊμαράκης – Δεν κάνει χρήση της τροπολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ