• First Top Stories

    Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή της αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ


    Το πως διέρρευσαν τα mail από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας θα διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την έρευνα θα διεξάγει ο κ. Σπύρος Παππάς, ύστερα από εντολή του διευθύνοντος την Εισαγγελία κ. Ηλία Ζαγοραίου για κατεπείγουσα  αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα.

    Πηγές διευκρινίζουν ότι η διερεύνηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των μηνυμάτων, για το οποίο άλλωστε έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, παρά μόνον το πως διέρρευσαν τα mail.

    Είχε γίνει γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού που μετέχει της κρίσιμης Διάσκεψης.

    Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα με βάση τα οποία έρχονταν στο προσκήνιο μηνύματα προσωπικού περιεχομένου, από το 2014, από τα οποία “προκύπτει” ότι ο δικαστικός βοήθησε νομικό με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση να επιτύχει σε διαγωνισμό του ΣτΕ. Πηγές εκτιμούν ότι βάσει των μηνυμάτων, είχε ενδεχομένως δημιουργηθεί κλίμα εκβιασμού μεσούσης της εκδίκασης της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

    alivizatos
    Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος

    Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για άμεσο εκβιασμό του δικαστή του ΣτΕ αλλά και για ηχηρή απάντηση εκ μέρους του ανωτάτου δικαστηρίου. Μάλιστα, ο κ. Αλιβιζάτος ανέφερε πως τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει. «Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημοσιεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληξη για Τράπεζα Πειραιώς το όνομα του νέου CEO. Όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγές Μαξίμου: Κάποιοι άρχισαν νωρίς τα πανηγύρια για την απόφαση του ΣτΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/itta-tis-kivernisis-ne-apo-ste-ton-prosfigon-ton-kanalion-gia-ton-nomo-adies/83612



    ΣΧΟΛΙΑ