• First Top Stories

    Οι φλόγες από το Μάτι έκαψαν την αυλή του Μαξίμου

    • Νένα Σώκου


    Την ώρα που οι κάτοικοι στο Μάτι θάβουν τους νεκρούς τους και προσπαθούν να επανέλθουν σε μια κανονικότητα, ο πρωθυπουργός κάνει tweets περί κλιματικής αλλαγής. Σχετικό, αλλά άσχετο. Πρόκειται για μια ακόμη επικοινωνιακή αποτυχία του κυβερνητικού επιτελείου που κρατά τον πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας και αποτυγχάνει να δώσει απαντήσεις για τις ολιγωρίες τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

    Η σκληρή γραμμή που ακολουθήθηκε ως τώρα, η απουσία μιας κανονικής συγγνώμης -μόλις χθες, έντεκα μέρες μετά, βγήκε η λέξη από κυβερνητικά χείλη- δεν απέφερε τα αναμενόμενα στην κυβέρνηση, που αναζητά καθημερινά τρόπους να αναστρέψει το κακό κλίμα και τίποτα δεν της πάει καλά.

    Οι ευθύνες για την αποτυχημένη επικοινωνιακή διαχείριση της κατάσταση ενδεχομένως να αποδοθούν μαζί με τις ευθύνες για την αποτυχημένη διαχείριση της πυρκαγιάς. Παραίτηση καμία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, και εδώ δεν μπορεί να αγνοηθεί η παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής Δημήτρη Στούμπου, ο οποίος είπε ότι έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις.

    «Εάν ήμουν στη θέση του, θα το είχα ξανασκεφτεί» είπε ο κ. Στούμπος για τον Νίκο Τόσκα και την παραίτηση που υπέβαλε στον πρωθυπουργό, αλλά δεν έγινε δεκτή.

    Οι δηλώσεις αυτές, μάλιστα, έγιναν στον Σκάι, για τον οποίο έχει επιβληθεί εμπάργκο στα κυβερνητικά στελέχη από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η παραπάνω τοποθέτηση, ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο έγινε, όπως και οι χθεσινές «συγγνώμες» από Κουβέλη και την ομάδα ΠΡΑΤΤΩ ( Κοτζιάς, Τόσκας), σηματοδοτούν ξεκάθαρα μια διαφοροποίηση στην επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και κατ’ επέκταση άδειασμα των εμπνευστών των έως τώρα κινήσεων.

    Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εκρηκτική εικόνα στην κυβερνητική ομάδα με τους βουλευτές να ανησυχούν τώρα και για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι εξαγγελίες Σταθάκη – Σκουρλέτη περί κατεδάφισης 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων άμεσα και με διαδικασία fast track.

    Το δίκοπο μαχαίρι των κατεδαφίσεων αφενός δεσμεύει την κυβέρνηση να προχωρήσει στις εξαγγελίες της με δεδομένες μάλιστα τις αποκαλύψεις περί ακύρωσης σχετικών εντολών από Κουρουμπλή και Βούτση το 2015, αφετέρου προκαλεί σκέψεις και ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχουν στα λαϊκά στρώματα.

    Εξάλλου, η τεράστια αυτή επικοινωνιακή ζημιά έχει ακυρώσει και το αφήγημα περί καθαρής εξόδου και τέλους των μνημονίων, αν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ποτέ δεν έδειχνε ευτυχής με τους προγραμματισμούς για φιέστες, οι οποίες φαίνεται ότι πάνε στις καλένδες.

    Όλα βαίνουν κακώς, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα.



    ΣΧΟΛΙΑ