• First Top Stories

    Γιγαντώνονται τα προβλήματα για την Αγγελική Φράγκου – Κάτω από 1 δολάριο η τιμή της μετοχής της Navios

    tanker


    Σε τροχιά ευθυγράμμισης με τα πρότυπα εγγραφής καλεί το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), την Ελληνικών συμφερόντων Navios Maritime Holdings, καθώς η τιμή της μετοχής της τελευταίας έχει σημειώσει παρατεταμένη πτώση, παραμένοντας κάτω από το αποδεκτό όριο του ενός δολαρίου για περισσότερες από 30 ημέρες διαπραγμάτευσης.

    Η Navios Maritime Holdings δήλωσε, ότι σκοπεύει να επιλύσει αυτή την ανεπάρκεια πριν την εκπνοή της περιόδου χάριτος που της έχει δοθεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η εταιρεία αποκάλυψε πως έχει στη διάθεσή της 6 μήνες προκειμένου να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές του Χρηματιστηρίου διαφορετικά θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της διαγραφής.

    fragou navios

    Εξίσου απογοητευτική είναι η συνοπτική επίδοση της μετοχής της Navios σε διάστημα 6 μηνών, αδυνατώντας να «σπάσει» του φράγμα του ενός δολαρίου και να καταγράψει σταθερά υψηλότερες τιμές πάνω από αυτό. Ενδεικτικά, η τιμή της μετοχής παρέμεινε ως επί το πλείστον κάτω του ενός δολαρίου για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάϊο, με χαμηλότερες τιμές 0.72, 0.74 και 0.64 δολάρια αντίστοιχα.

    Η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την Navios, ανάμεσα στα πολυάριθμα που δέχεται το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, αλλά και μια ακόμη μεγάλη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας, Αγγελική Φράγκου, η οποία βλέπει τις ενέργειες της να τίθενται όλο και περισσότερο υπό αμφισβήτηση.

    Χαρακτηριστικό αυτού, είναι το αίτημα του ιδρυτή της Montpellier Asset Management, έναν από τους βασικούς και μακροχρόνιους επενδυτές της Νavios Maritime Acquisition, Nicholas Cournoyer, ο οποίος ζητά αλλαγές στη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας εκφράζοντας παράλληλα  τις ανησυχίες του για την τωρινή δομή του αλλά και την πεποίθηση πως η έλλειψη πραγματικά ανεξάρτητων μελών στο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν έναν περαιτέρω κίνδυνο για παράτυπες χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, με δεδομένη τη σχετικά αδύναμη οικονομική κατάσταση της Navios Maritime Holdings και την κερδοφορία της Navios Maritime Acquisition.

    Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκε η ανακοίνωση -και μετέπειτα ακύρωση- του αμφιλεγόμενου δανείου ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από τη θυγατρική Navios Maritime Acquisition προς τη μητρική της Navios Maritime Holdings με σκανδαλωδώς ευνοϊκούς όρους.

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc
    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc

    Η τελευταία είδηση για την αναιμική πορεία της μετοχής της Navios Maritime Holdings, έρχεται να προστεθεί σε μια πληθώρα προβλημάτων που ταλανίζουν την εταιρεία το τελευταίο διάστημα: Η υποβάθμισή της από τον οίκο αξιολόγησης Moodys, η απώλεια του συμβολαίου με τον μεταλλουργικό όμιλο Vale International στη Νότια Αμερική, η δυσπιστία και o προβληματισμός των επενδυτών καθώς και η δραματική πτώση της αγοράς του ξηρού φορτίου σκιαγραφούν μια άκρως ανησυχητική εικόνα για την Navios, ενώ παράλληλα δημιουργούνται ερωτηματικά για το κατά πόσο οι χειρισμοί της Διευθύνουσας Συμβούλου και Προέδρου, Αγγελικής Φράγκου μπορούν να επιφέρουν ένα θετικό αντίκτυπο άμεσα και αποτελεσματικά, τονώνοντας το ήδη αποδυναμωμένο προφίλ της εταιρείας στα μάτια των επενδυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ipo-piesi-i-angeliki-fragkou-anazita-lisi-refstotitas/48707

     



    ΣΧΟΛΙΑ