• First Top Stories

    Γ. Κούστας – Δ. Μέρμηγκα: Κλείνουν 2 μήνες αρραβωνιασμένοι

    Γιάννης Κούστας Δήμητρα Μέρμηγκα

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η αρραβωνιαστικά του, Δήμητρα Μέρμηγκα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την εκδήλωση των 100 χρόνων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Photo: Papadakis Press)


    Το παρόν στην γεμάτη λάμψη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έδωσαν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η 24χρονη αρραβωνιαστικιά του Δήμητρα Μέρμηγκα, οι οποίοι συμπληρώνουν ήδη δύο μήνες αρραβώνων.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Photo: Papadakis Press)

    Το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016, το όμορφο ζευγάρι έβαλε τα καλά του και έφτασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που αποτελούσε το χώρο της εκδήλωσης. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνόκτητης ναυτιλίας – είναι ο επικεφαλής του ναυτιλιακού κολοσσού Danaos Corporation – και ταυτόχρονα ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του χρήματος και του διεθνούς jet set, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μια εκδήλωση σαν κι αυτή, πόσο μάλλον να μη συνοδεύεται από την εκλεκτή της καρδιάς του, η οποία και έλαμπε στο πλευρό του, πιο περήφανη και χαρούμενη από κάθε άλλη στιγμή.

    Η 24χρονη Δήμητρα έκανε ίσως την ωραιότερη και πιο κομψή της εμφάνιση εκεί καθώς επέλεξε να φορέσει ένα άκρως αριστοκρατικό λευκό κοστούμι το οποίο συνδύασε με μαύρες ψιλοτάκουνες γόβες αλλά και κλασσική flap μαύρη δερμάτινη τσάντα του διάσημου γαλλικού οίκου Chanel, ενώ επέλεξε και ένα υπέροχο λιτό κόσμημα στο λαιμό της. Πλέον αποτελεί και επίσημα τη μέλλουσα κα Κούστα, συνεπώς οι στυλιστικές της επιλογές θα πρέπει να κινούνται και σε όσο το δυνατόν πιο κομψό ύφος, καθώς από εδώ και στο εξής επιβάλλεται να συνοδεύει τον άνθρωπό της σε κάθε επίσημη εκδήλωση και εμφάνιση όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι άνθρωποι ισχυροί ο καθένας στον τομέα του όπου το περιβάλλον έχει τις ανάλογες απαιτήσεις. Ο κ. Κούστας από τη μεριά του επέλεξε να φορέσει κλασσικό σκούρο μπλε κοστούμι με μια γραβάτα σε έντονο μωβ-μπορντώ χρώμα που έκανε τη διαφορά στο σαφώς αυστηρό outfit.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα επέλεξε να φορέσει ένα αριστοκρατικό λευκό κοστούμι (Photo: Papadakis Press)

    Η εμφάνιση αυτή του πρόσφατα αρραβωνιασμένου ζεύγους μαρτυράει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που νιώθουν ο ένας για τον άλλο καθώς κατάφεραν να συναντήσουν αυτό που ο καθένας τους έψαχνε καιρό.

    2 μήνες αρραβωνιασμένοι

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι στις 9 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, ο κ. Κούστας και η όμορφη Δήμητρα επέλεξαν να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα για τη σχέση τους και να την επισημοποιήσουν ενώπιον όλων των αγαπημένων τους φίλων και συγγενών. Όπως είχε γράψει το mononews.gr, η επισημοποίηση της σχέσης τους έλαβε χώρα σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ναό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το club-restaurant Island, που ανήκει στον όμιλο του επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά, όπου είχαν συγκεντρωθεί 500 καλεσμένοι για να γιορτάσουν μαζί με το ερωτευμένο ζευγάρι την πιο ευτυχισμένη του στιγμή, την στιγμή των αρραβώνων τους.

    Η μεγαλοπρέπεια και η πολυτέλεια της γιορτής ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες που είχαν σχηματιστεί εκείνο το βράδυ στα τραπέζια του Residence καθώς κοσμικά καλέσματα σαν κι αυτό σπανίζουν στις μέρες μας από τη στιγμή που η κρίση που βιώνει η χώρα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να διοργανώνονται τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις.

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Ο Γιάννης Κούστας, ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της ελληνόκτητης ναυτιλίας (Photo: Papadakis Press)

    100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Το βράδυ εκείνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων εφοπλιστών που πρωτοστατούν στα διεθνή ναυτιλιακά deals και κρατούν την Ελλάδα στην κορυφή της ποντοπόρου ναυτιλίας για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι άνθρωποι αυτοί, μέσα από τη σκληρή δουλειά, κάνουν τη χώρα μας περήφανη σε μια εποχή που η θετική προβολή της στο διεθνές στερέωμα είναι ζωτικής σημασίας. Το παρόν έδωσαν περίπου 1800 άτομα από το χώρο της ναυτιλίας, της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας, ενώ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τίμησε την Ένωση με την παρουσία του.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Βενιάμης, τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ότι “Η Ένωσή μας, το ‘σπίτι’ της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, κλείνει έναν αιώνα ύπαρξης, εκατό χρόνια πορείας και δυναμικής παρουσίας, που μέσα από την ιστορική αναδρομή της, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία και την διαχρονική υπεροχή της συλλογικότητας στην προάσπιση των θεσμικών συμφερόντων της ναυτιλίας των Ελλήνων, ένα έργο δύσκολο, απαιτητικό αλλά συγχρόνως τιμητικό. Η Ένωσή μας υπήρξε πάντοτε από την ίδρυσή της και παραμένει ο πρεσβευτής της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora, προωθώντας ισορροπημένες και ρεαλιστικές θέσεις, αλλά και ο επίσημος και υπεύθυνος συνομιλητής με την ελληνική πολιτεία για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο”.

    Μαζί και στην Ύδρα

    Η Δήμητρα Μέρμηγκα συνόδευσε τον αγαπημένο της κ. Κούστα και στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ύδρας, που έλαβε χώρα στο αριστοκρατικό νησί του Αργοσαρωνικού το Σεπτέμβριο του 2016.

    Γιάννης Κούστας - Δήμητρα Μέρμηγκα
    Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα

    Ο κραταιός εφοπλιστής τίμησε με την παρουσία του το Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα των Υδραίων Αθηνών στη Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας, όπου και μίλησε για τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της ναυτιλίας. Το Συνέδριο είχε θέμα “Από το ‘μπρίκι’ στο αυτόνομο πλοίο”, ενώ έγιναν παρουσιάσεις συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένων για τη ναυσιπλοΐα.

    Εκεί ο κ. Κούστας μαζί με τον Δρ. Martin Stopford, έκαναν έναν διάλογο για την “έξυπνη ναυτιλία” και την υιοθέτησή της από τον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο, σε μια βάση κόστους-οφέλους, λαμβάνοντας υπόψη και τον διεθνή ανταγωνισμό.

    Ο κ. Κούστας ανέφερε ότι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας είναι σημαντική, όμως δεν αποτελεί αυτοσκοπό, καθώς εάν η ελληνική ναυτιλία λειτουργήσει σε συνθήκες “μηδενικής ανοχής”, όπως άλλοι κλάδοι μεταφορών (αερομεταφορές κ.ά.), θα πρέπει να υλοποιήσει τεράστιες επενδύσεις, τις οποίες θα καταστεί αδύνατο να αποσβέσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Ο παραμυθένιος αρραβώνας. Όλες οι λεπτομέρειες μόνο στο mononews

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Κούστας: Η Σοφία Κούστα δέσμευσε λογαριασμούς του εφοπλιστή 30 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Η Danaos διεκδικεί αποζημίωση από τη Hanjin. Στα 560 εκατ. δολ. τα χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ