• First Top Stories

    Το φωτογραφικό άλμπουμ από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο (40 pics+video)

    rio ellada


    Τα ξημερώματα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Μαρακανά, η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων σοτ Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Μολονότι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ξεκινούν με τις καλύτερες προδιαγραφές, αφού καθημερινά κυκλοφορούν φωτογραφίες και στοιχεία από τις άθλιες συνθήκες στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις,  η τελετή έναρξης τράβηξε τα βλέμματα. Μπορεί να ήταν λιτή, συντηριτική και χωρίς πολλά φαντασμαγορικά εφέ, όμως, μας κέρδισε με την απλότητα της και τη φαντασία του σκηνοθέτη της, Φερνάντο Μεϊρέλες. Το παρόν έδωσαν 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων οι Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι, αλλά και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν.

    Στην έναρξη της τελετής παρέλασαν 206 χώρες, ενώ μία ξεχωριστή αποστολή ήταν αυτή της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, που μπήκε στο στάδιο προτελευταία. Πρώτη, όπως γίνεται σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, παρέλασε η Ελλάδα, με σημαιοφόρο την Σοφία Μπεκατώρου. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, βοήθησαν σχεδόν 4.800 άνθρωποι, μαζί με 8.000 εθελοντές.

    Βασική πηγή έμπνευσης της τελετής ήταν η προστασία του Αμαζονίου, από σε μια χώρα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για να περιορίσει την αποψίλωση, βασική αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μάλιστα, οι 11.000 αθλητές που βρίσκονταν στην τελετή, έλαβαν από έναν σπόρο, τον οποίο θα φυτέψουν σε έναν ειδικό σωλήνα με χώμα, ώστε να δημιουργήσουν το δέντρο του μέλλοντος που θα δώσει ανάσα στον πλανήτη Γη.

    Την παράσταση, βέβαια, έκλεψε η Βραζιλιάνα καλλονή Gisele, η οποία περπάτησε στην πιο σημαντική πασαρέλα της ζωής της, όπως δήλωσε. Φορώντας μια  ασημένια Αlexander Herchovitch τουαλέτα έλαμψε μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ ως μουσική επένδυση είχε επιλεχθεί το θρυλικό τραγούδι “A girl fron Ipanema”.

    Την τελετή παρακολούθησαν 3 δισεκατομμύρια θεατές.

    https://www.youtube.com/watch?v=MB9_E7s4TB4

    rio ellada 1 rio ellada rio ellada2 rio ellada3 rio

    rio35 rio1 rio2 rio3 rio4 rio5 rio6 rio7 rio8 rio9 rio10 rio11 rio12 rio13 rio14 rio15 rio16 rio17

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio24

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio

    rio

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/rio-2016-anetimes-egkatastasis-thimizoun-tin-katantia-ton-olimpiakon-ergon-tis-athinas-pics/64871

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/toumpaniasmena-ptomata-ke-akatharsies-sta-nera-tou-rio-kolimpate-stoma-klisto-lene-giatri-stous-athlites-pics/64322



    ΣΧΟΛΙΑ