• First Top Stories

    Σκληρή δήλωση Μητσοτάκη από το Μάτι: Προσωπική δέσμευση για απόδοση ευθυνών για την τραγωδία

    • NewsRoom


    Τη δέσμευσή του να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει για την τραγωδία στο Μάτι επανέλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη σε αυτή την περιοχή προσθέτοντας πως είναι προσωπική του δέσμευση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν.

    Μάλιστα, επισήμανε πως δέσμευσή του είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει. «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις αποζημιώσεις, την απομάκρυνση του αμιάντου, τις ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, αλλά και με τις διαδικασίες καθαρισμού της περιοχής.

    Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, συνομίλησε με πολίτες της περιοχής. Χθες ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους.

    Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεδιπλώνεται ο προεκλογικός σχεδιασμός Μητσοτάκη: Στο στόχαστρο οι μονοεδρικές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαύρη» επέτειος: Ένας μήνας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι-Άφαντα τα επιδόματα πρώτης ανάγκης



    ΣΧΟΛΙΑ