• First Top Stories

    Δυο κυρίες για την θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

    Τράπερ


    Θέμα ημερών είναι πλέον η επιλογή του αντικαταστάτη (ή πιθανότατα της αντικαταστάτριας) της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς στις 30 Ιουνίου η κ. Κουζαμάνη συνταξιοδοτείται και το υπουργικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για τη διαδοχή της μεταξύ τριών υποψηφίων, δύο γυναικών και ενός άνδρα, τους οποίους προέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

    Ο άνδρας της υπόθεσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας, φαίνεται να είναι και το μεγάλο αουτσάιντερ, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όπως αυτές των «Πυρήνων της Φωτιάς» και του Sea Diamond, ενώ ήταν και ο εισαγγελέας που χειρίστηκε τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του και για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατίες. Εξάλλου, το 2015 είχε τοποθετηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως αναπληρωτής στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Όμως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, και οι δύο «κυρίες» που είναι υποψήφιες για τη θέση συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες.

    Ως φαβορί εμφανίζεται αυτή τη στιγμή η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Κιουρτσόγλου – Πετρουλάκη, όχι τόσο για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει, όσο για το ήθος και τις νομικές της γνώσεις, που αναγνωρίζονται από όλους στους δικαστικούς κύκλους, ενώ ένα ακόμα στοιχείο που έχει στα υπέρ της είναι το γεγονός ότι έχει μπροστά της ακόμα τρία χρόνια θητείας.

    Βασική «αντίπαλός» της είναι η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, γνωστή στους περισσότερους από μας ως η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Έχει χειριστεί ακόμα πολύκροτες υποθέσεις όπως αυτές της Interamerican και του σκανδάλου του σιδηροδρομικού έργου στο τμήμα Πειραιάς-Τρεις Γέφυρες του Προαστιακού.

    Η επιλογή του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pitsiorlas-giannitsis-ekanan-ti-megali-simfonia-tou-ellinikou/51681



    ΣΧΟΛΙΑ