• First Top Stories

    Δημοσκόπηση κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: Με διαφορά πρώτος στην καταλληλότητα ο Κυριάκος – Νέα κόντρα κορυφής στη Βουλή (live)

    • NewsRoom
    Βουλή


    Στις οκτώ μονάδες ανέρχεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του iefimerida. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή) η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 22,5%. Τρίτο κόμμα φιγουράρει η Χρυσή Αυγή ενώ στο 23% ανέρχεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (Λευκό, Άκυρο, Αποχή, Αναποφάσιστοι, ΔΑ).

    90201_iefimerida_2016-09-17

    90201_iefimerida_2016-09-18

    Αυτό που ξεχωρίζει στη δημοσκόπηση της Pulse είναι το σημαντικό προβάδισμα που δείχνει να έχει χτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει ένα τόσο μεγάλο προβάδισμα (9 μονάδες) σε σχέση με τον εν ενεργεία πρωθυπουργό.

    Κόντρα κορυφής στη Βουλή

    Η δημοσκόπηση της Pulse έρχεται την ώρα που Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σύγκρουση κορυφής στη Βουλή με αφορμή προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία. Οι τόνοι αναμένονται υψηλοί με τον Πρωθυπουργό να προχωρά από τα πρώτα λεπτά σε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή συνεντεύξεις του προέδρου της ΝΔ και τη θέση του ότι θα ζητήσει μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων με εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    «Δεν κρατάτε τα προσχήματα, έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το δίχτυ εξουσίας που έφτιαξαν καναλάρχες, τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Τολμάν να κουνούν το το δάχτυλο τα κόμματα της Siemens, του Τσοχατζόπουλου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και των άλλων μεγάλων σκανδάλων. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάνατε ό,τι περνούσε για να ακυρώσετε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Απειλείτε τώρα και δημοσίους υπαλλήλους που διενεργούν το διαγωνισμό» , τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο με αφορμή την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες:

    «Φτάσατε στο σημείο να τάξετε στους καναλάρχες ότι θα τους γυρίσετε πίσω τα λεφτά. 255 εκατ. ευρώ στα ταμεία σε περίοδο κρίσης. Και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη που τόσα χρόνια δεν πήρατε ούτε ένα ευρώ από αυτούς». «Μας κατηγορούσατε ότι πήγαμε να στήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ TV όταν, όμως, ζήτησε διευκόλυνση ο Καλογρίτσας βγήκε έξω από τον διαγωνισμό. μήπως ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ, μήπως ο κ. Σαββίδης, μήπως ο κ. Μαρινάκης; Στην προσπάθειά σας να κάνετε το μαύρο-άσπρο μιλήσατε και για δήθεν σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον βρείτε πίσω από κανένα δάνειο», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές αναφορές του Πρωθυπουργού που έστειλε σαφές μήνυμα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους:

    «Σύντομα έρχεται το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια στα ΜΜΕ για να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Ό,τι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο».

    Δείτε ζωντανά τη συζήτηση ΕΔΩ

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-vretanos-pou-mazevi-lefta-gia-na-minisi-tous-pseftes-politikous-mia-kali-idea-gia-ta-aristera-psemata-stin-ellada-video/77841



    ΣΧΟΛΙΑ