• First Top Stories

    Δήμος Βερύκιος στο mononews.gr: Είμαι πάντα στον Alpha – Όλο το παρασκήνιο για την σχέση του με το κανάλι

    • Νένα Σώκου
    βερυκιος

    Δήμος Βερύκιος


    Τη δική του απάντηση σε όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το μέλλον του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έδωσε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr. Απάντηση, που έκρινε αναγκαίο να δώσει μετά τις στρεβλές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ότι η αλλαγή διοίκησης στον σταθμό θα μπορούσε να ανοίγει την πόρτα της εξόδου για τον έμπειρο δημοσιογράφο.

    «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στον Alpha» λέει ο ίδιος, καθιστώντας σαφές ότι έχει άριστες σχέσεις με τη νέα διοίκηση του καναλιού, όπως άριστη σχέση έχει και με την ανθρωπογεωγραφία του Star. Και τα δύο κανάλια πλέον ανήκουν σε επιχειρήσεις συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

    Ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στις επάλξεις του σταθμού από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, σημειώνει πως ήταν εν γνώσει του ότι θα υπήρχαν αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του καναλιού, όπως και ότι ο ίδιος θα αποχωρούσε, από την στιγμή που το κανάλι άλλαξε χέρια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στις επιχειρήσεις, όταν αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, επέρχονται και αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια. Αυτό είναι μια πάγια τακτική στον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως.

    Χαρακτηρίζει τις κινήσεις και τις αποφάσεις της νέας διοίκησης απολύτως φυσιολογικές, στο πλαίσιο των αλλαγών που θέλει να προωθήσει, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε όλες τις επιχειρήσεις που αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς.

    Ο Δήμος Βερύκιος δηλώνει ότι αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος στο εργασιακό περιβάλλον που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει τη δουλειά του κανονικά και σημειώνει πως δεν του έχει δημιουργηθεί καμία εντύπωση ότι μπορεί να σταματήσει να εργάζεται για το κανάλι.

    Η φημολογία περί εξόδου του Δήμου Βερύκιου από τον Alpha φούντωσε μετά την είδηση ότι ο γνωστός δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού (και συγκεκριμένα από την θέση του αντιπροέδρου), μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συμφωνίας μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και της θυγατρικής της Motor Oil, οικογένειας Βαρδινογιάννη.

    Νέος διευθύνων σύμβουλος του Alpha τοποθετήθηκε ο Μανόλης Δραϊνάκης, ενώ στο νέο ΔΣ ο Δημήτρης Κοντομηνάς εξελέγη πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος, ο Στέφανος Μάγειρας, αντιπρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος εκτελεστικός μέλος και οι Μανόλης Μαλέλης και Μιχάλης Μπίτζιος, επίσης, μη εκτελεστικά μέλη.

    Το τέταρτο στο Happy Day

    Η υποψία δυσαρέσκειας από την διοίκηση του σταθμού στο πρόσωπο του δημοσιογράφου είχε αρχίσει να φημολογείται λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όταν αποφασίστηκε η περικοπή της εμφάνισης του στην πρωινή εκπομπή με κεντρική παρουσιάστρια την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί η παρέμβαση Βερύκιου από το ραδιοφωνικό στούντιο του Alpha στο τηλεοπτικό στούντιο του Happy Day να περιοριστεί από τη μια ώρα στο ένα τέταρτο.

    Απαντώντας και σε αυτή την φημολογία ο κ. Βερύκιος είχε δηλώσει τότε: «09:00 με 09:15 έχω πάρει μια απόφαση, θα σας την ανακοινώσω τώρα. Γιατί όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης, συσκέπτομαι με το μαξιλάρι μου. Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια.

    » Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη και λόγω του ότι έχω κουραστεί, να σας ανακοινώσω σε όλους σας, ότι από την επόμενη Τρίτη δεν θα μπορώ να είμαι μαζί σας περισσότερο από ένα τέταρτο.

    » Γιατί έχω κουραστεί Σταματινάκι μου, γιατί αυτό που σας δίνω είναι βγαλμένο από την ψυχή μου και έχει μεγάλο κόπο. Σας το λέω για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση και για να μην με πιέσει κανείς. Δεν μπορώ να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας, μία στον έναν και μία στον άλλον. Έχω φάει πολύ ξύλο στη ζωή μου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακατατάξεις στη διοικητική δομή του Alpha: Τι θα γίνει με τον Βερύκιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή: Οριστικό «ψαλίδι» στην εκπομπή του Βερύκιου



    ΣΧΟΛΙΑ