Menu
0.53%
Τζίρος: 247.89 εκατ.

Ευρωαγορές: Στο κόκκινο με πρωταγωνιστή των απωλειών τις τεχνολογικές μετοχές

ΧΑ: Γκρεμίστηκε η Eurobank. Κερδισμένος ο Λεωνίδας Μπόμπολας (Ελλάκτωρ)

Δέσμια των ρευστοποιήσεων που πιέζουν τις αγορές διεθνώς στον απόηχο της απόφασης της Μεγάλης Βρετανίας από αποχωρήσει από την Ε.Ε., παραμένει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Νέα βουτιά 8,34% κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, ενώ υπήρξαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που κινήθηκαν κόντρα στο πτωτικό κύμα, αποφέροντας αξιόλογα κέρδη στους μετόχους τους. Ο λόγος για τη μετοχή Ελλάκτωρ, […]

Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

600 προσλήψεις στις τράπεζες το 2027
Ανδριόπουλος: Τι ζητούν οι developers για να χτίσουν κατοικίες με ενοίκιο 600 ευρώ
O θρίαμβος της Coca Cola, η αποκλειστική δήλωση Μαρτίνου, τι λέει ο Εξάρχου, το φιάσκο της Μενδώνη και της Space Hellas, θρίλερ με τα δικαιώματα της UEFA, ο θρίαμβος Χρυσοχοΐδη και η απολογία της (πάντα αθώας) Κουτσολιούτσου
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Δέσμια των ρευστοποιήσεων που πιέζουν τις αγορές διεθνώς στον απόηχο της απόφασης της Μεγάλης Βρετανίας από αποχωρήσει από την Ε.Ε., παραμένει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Νέα βουτιά 8,34% κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, ενώ υπήρξαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που κινήθηκαν κόντρα στο πτωτικό κύμα, αποφέροντας αξιόλογα κέρδη στους μετόχους τους.

Ο λόγος για τη μετοχή Ελλάκτωρ, που σημείωσε άνοδο 3,31%, με αποτέλεσμα η αξία των μετοχών που κατέχει στην εταιρία ο Λεωνίδας Μπόμπολας ν’αυξηθεί κατά 1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της “Χρυσής Γραμμής” (Gold Line) του μετρό της Ντόχα στο Κατάρ, έργο 3,2 δισ. ευρώ που έχει αναλάβει ως επικεφαλής (με 32%) κοινοπραξίας ο όμιλος Ελλάκτωρ, αποτελεί κύρια προτεραιότητα του, καθώς συμβάλει στη διατήρηση της παρουσίας τους στις διεθνείς αγορές, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του ομίλου και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων Δημήτρης Καλλιτσάντσης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ, με το 53% να προέρχεται από το εξωτερικό και κυρίως τη Μέση Ανατολή και τη Βαλκανική.

Με βάση  τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, o Λεωνίδας Μπόμπολας της Ελλάκτωρ, ο Δημ. Κουτσολιούτσος (Folli Follie) και ο Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot, Κέκροψ) ήταν στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης. Αντίθετα, ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Ανδρέας Κανελλόπουλος (Τιτάν) είδαν την αξία των μετοχών τους να μειώνεται σημαντικά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,89% στις 519,33 μονάδες, ενώ σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 538,95 μονάδες (+0,78%) και χαμηλότερη στις 517,10 (-3,31%). Ο τζίρος ανήλθε στα 108,52,67 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 4,03%, στις 1.385,56 μονάδες, ενώ απώλειες 2,79% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 660,16 μονάδες.

Οι μετοχές

Ο τραπεζικός κλάδος παρέμεινε για μία ακόμη συνεδρίαση στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, αν και στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κινήθηκαν ανοδικά.

Μεγάλος χαμένος του κλάδου αναδείχθηκε η Eurobank, που σημείωσε ελεύθερη πτώση κλείνοντας στο -13,96%. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το 30%, οι απώλειες είναι δραματικές. Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η JP Morgan προχώρησε σήμερα σε επιθετικές πωλήσεις μετοχών της τράπεζες.

Η Alpha Bank υποχώρησε κατά 9,04%, η Πειραιώς κατά 5,11% και η Εθνική κατά 4,12%. Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, απώλειες 5,10% σημείωσε η Motor Oil, πρώτη μέρα χωρίς το δίκαιωμα στο μέρισμα, ενώ πτώση 5,14% κατέγραψε και η Grivalia.

Απώλειες πάνω από 4% σημείωσαν οι Τιτάν και ΕΕ, στο -3,25%έκλεισε η ΔΕΗ, στο -2,81% η ΓΕΚ Τέρνα και στο -1,75% ο ΟΤΕ. Υπό έλεγχο διατήρησαν τις πιέσεις τους οι Μυτιληναίος, Βιοχαλκο και Aegean. Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ σημείωσε κέρδη 3,31%, η ΜΕΤΚΑ βρέθηκε στο +2,12%, ο ΟΛΠ στο +1,42%, ενώ περιορισμένη άνοδο σημείωσαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Folli Follie.

Στον Mid Cap, η Αττικής ακολούθησε τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο, κλείνοντας με απώλειες 11,30%, η Χαλκόρ υποχώρησε κατά 6,90%, η MIG κατά 4,88% και η Φουρλής κατά 5,56%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-funds-pou-kerdoskopisan-sto-brexit-ke-evgalan-disekatommiria/56431

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γίνεται ΤΩΡΑ με COCA COLA, ΕΥΔΑΠ, METLEN, η μεταγραφή – έκπληξη της Βρεττού, ο Μαρκόπουλος, η Μιλένα και η παγίδα στους servicers, πόσα λεφτά χάνει ο Λάτσης, πόσα λεφτά βγάζει ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ο super Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτει 2 νέα σκάνδαλα

Φούρνοι Βενέτη: Πόσο κόστισαν στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη τα Παγωτά Δωδώνη και η ΠΑΕ Ηρακλής

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το ετήσιο Halloween πάρτι στη Βουλιαγμένη (pics)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Περιορισμένες οι υβριδικές επιθέσεις κατά εμπορικών επιχειρήσεων στη χώρα, λέει η κυβέρνηση της Ρώμης
Χάρης Βαφειάς: Νέες παραγγελίες 422 εκατ. δολαρίων – Στα 2 δισ. το ναυπηγικό πρόγραμμα
Morgan Stanley: Πακέτο δανείων 2,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Baldwin
Goldman Sachs: Έως 15 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κινδυνεύουν από την AI
Binance: Πώς χάκερ με διασυνδέσεις στη Βόρεια Κορέα έκλεψαν 6,3 δισ. δολάρια μέσω ψεύτικης συνέντευξης εργασίας
ΟΛΠ: Στα 59,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου – Μείωση 21,5%
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 30.000 ευρώ σε Προοδευτική, Πειραιώς και ΒΕΤΑ
Attica Group: Παρατείνει τα δρομολόγια προς Χίο και Λέσβο
Η Choose υπογράφει την καμπάνια «Έλα πιο κοντά στην Ελλάδα» του Υπουργείου Τουρισμού
Sunsea Yachts (Κωνσταντίνος Λαδάς – Lawrence Mammas): Νέα στρατηγική συνεργασία με τη Schaefer Yachts