• First Top Stories

    L’Oréal: Το ενδιαφέρον του γαλλικού κολοσσού για την ελληνική Apivita

    Apivita

    Το ζεύγος Κουτσιανά, ιδιοκτήτες της Apivita


    Πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας βρίσκονται οι Apivita – L’Oréal, για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών από τον γαλλικό κολοσσό. Η ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών βρίσκεται αρκετό καιρό στο “στόχαστρο” του γαλλικού ομίλου, με τις διαπραγματεύσεις να έχουν ενταθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως η οικογένεια Κουτσιανά, ιδιοκτήτρια της Apivita, δείχνει αισιόδοξη μεν στάση για την έκβαση της συμφωνίας, διατηρώντας ωστόσο προς το παρόν μία συγκρατημένη στάση.

    Υπενθυμίζεται, ότι και άλλες εταιρείες στο παρελθόν είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την Apivita, με την οικογένεια Κουτσιανά να συζητά με ελληνικές αλλά και πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Johnson & Johnson.

    Σε ό,τι αφορά την ελληνική, εισηγμένη εταιρεία, η συμφωνία δεν κατάφερε να τελεσφορήσει καθώς η πλευρά της Apivita έθεσε όριο, που μπορούσε να φθάσει το due diligence, το οποίο απαιτούσε να διεξάγει η πλευρά της ελληνικής εν δυνάμει εξαγοράστριας εταιρείας.

    Η Apivita μετρά ήδη 38 χρόνια στην αγορά με την αξία της να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Κουτσιανάς μάλιστα, πέρυσι είχε προχωρήσει σε ανακοινώσεις όπου η αποτίμηση που είχε γίνει για το 20% της Apivita, ανερχόταν στα 18 εκατ. ευρώ.

    Στο δια ταύτα, η L’Oréal ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την ελληνική εταιρεία, ο τζίρος της οποίας το 2016 άγγιξε τα 37,344 εκατ. ευρώ (+17% σε σχέση με το 2015). Μάλιστα, από αυτά, ποσό 12 εκατ. ευρώ προέρχονται από εξαγωγές κυρίως σε Ισπανία και Ιαπωνία και τα EBITDA στα 5,8 εκατ. ευρώ από 4,1 εκατ. ευρώ το 2015.

    Το ενδιαφέρον της L’Oréal για την ελληνική εταιρεία, έγκειται, σύμφωνα με έρευνα της TechSci Research, στην ετήσια αύξηση 13% έως το 2021, που αναμένεται να παρουσιάσει η παγκόσμια αγορά φυτικών καλλυντικών.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυτιληναίος. Στα 10 ευρώ η μετοχή (σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθήνα: 5 στέκια για απολαυστικό καφέ στο κέντρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Οι νεες business Λασκαρίδη, Δασκαλαντωνάκη και Κάτσου. Tα καλά νέα για το Φυσικό Αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ