Menu
0.18%
Τζίρος: 209.26 εκατ.

Motor Οil: Οι πραγματικοί λόγοι για το μεγάλο ράλι της μετοχής – Πού θα φτάσει και πότε

Bataclan ώρα μηδέν: Ένας χρόνος μετά τη φρίκη

Μετά τη σιγή ενός λεπτού στο Σταντ ντε Φρανς, η μαγική φωνή του Στινγκ “ζωντανεύει” το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ξανά το Bataclan. Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, η αίθουσα συναυλιών στη γαλλική πρωτεύουσα θα ξαναζήσει και θα θυμηθεί με μουσική τους 90 νεκρούς της, θύματα της τζιχαντιστικής μανίας. Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 αρχικά […]

13 Νοεμβρίου 2015: Ώρα μηδέν στο Bataclan
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Μετά τη σιγή ενός λεπτού στο Σταντ ντε Φρανς, η μαγική φωνή του Στινγκ “ζωντανεύει” το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ξανά το Bataclan. Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, η αίθουσα συναυλιών στη γαλλική πρωτεύουσα θα ξαναζήσει και θα θυμηθεί με μουσική τους 90 νεκρούς της, θύματα της τζιχαντιστικής μανίας.

Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 αρχικά έπληξαν την περιοχή γύρω από το Σταντ ντε Φρανς, κοντά στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας. Η συνέχεια συγκλόνισε το Παρίσι και ολόκληρο τον κόσμο. Τελικός απολογισμός: 130 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, στο πλαίσιο μιας σφαγής την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ένα χρόνο μετά, οι τελετές μνήμης των δραματικών αυτών ωρών άρχισαν στο ίδιο σημείο, στο Στάδιο της Γαλλίας, το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου. Το στάδιο του Σεν-Ντενί και οι περίπου 80.000 θεατές του τήρησαν ενός λεπτού σιγή, πριν αρχίσει ο αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Σουηδίας στο πλαίσιο των αναμετρήσεων για το Μουντιάλ του 2018.

bataclanΠριν από ένα χρόνο, ο πρώτος νεκρός, ο Πορτογάλος Μανουέλ Ντίας, ένας 63χρονος οδηγός λεωφορείου που είχε μεταφέρει οπαδούς κειτόταν στο έδαφος έξω από το στάδιο, μερικά μέτρα από τη μάντρα του, μόλις οι τρεις καμικάζι ανατίναξαν τις ζώνες γεμάτες εκρηκτικά που φορούσαν.

Στη συνέχεια, 129 ακόμη άνθρωποι μέσα στο Παρίσι χάθηκαν, κάθονταν σε υπαίθριους χώρους των μπαρ και κυρίως στο Μπατακλάν, όπου έδινε συναυλία το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Eagles of Death Metal.

“Πρέπει να θυμόμαστε: 130 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Αρχικά για τη μνήμη τους αλλά και για όλους αυτούς που επέζησαν, για τους οποίους οφείλουμε αυτή την πράξη μνήμης αλλά και εμψύχωσης, υποστήριξης, αλληλεγγύης”, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πριν αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας.

Δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, ο Φρανσουά Ολάντ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο δήμαρχος του Σεν-Ντενί Ντιντιέ Παγιάρ θα μεταβούν αύριο σε κάθε σημείο που επλήγη από τις επιθέσεις: στο Stade de France, έπειτα στα καφέ και στα ρεστοράν le Carillon, le Petit Cambodge, la Bonne Bière, le Cosa Nostra, le Comptoir Voltaire και la Belle équipe. Τέλος στο Bataclan.

Ανήμερα, 13 Νοεμβρίου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια πλακών στη μνήμη των νεκρών, με τα ονόματα των θυμάτων.

Το Bataclan που ξαναφτιάχτηκε εξ ολοκλήρου θα ανοίξει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου με συναυλία του Στινγκ. Ο πρώην αρχηγός των Police αναμένεται στη σκηνή γύρω στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) για μια συναυλία μιας ώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει για λίγο στα γαλλικά. Ο Στινγκ δεν θα πάρει χρήματα για τη συναυλία. Δύο οργανώσεις που εκπροσωπούν τα θύματα των επιθέσεων θα πάρουν το σύνολο των εσόδων. Ο 65χρονος βρετανός τραγουδιστής, ο οποίος είχε δώσει συναυλία στο Bataclan με τους Police στις 23 Απριλίου 1979 που έμεινε στα χρονικά, δήλωσε ότι “θα σεβαστεί τη μνήμη αυτών που χάθηκαν”.

Χίλια εισιτήρια, η διάθεση των οποίων άρχισε την Τρίτη, πουλήθηκαν μέσα σε μισή ώρα. Η αίθουσα, μέγιστης χωρητικότητας 1.497 ατόμων, θα είναι γεμάτη, με πολλούς προσκεκλημένους, κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων και ελάχιστους επίσημους.

“Θα κάνει τον μεγαλύτερο δυνατόν θόρυβο” το Bataclan το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με δήλωση του Ζερόμ Λανγκλέ, της εταιρίας Lagardère Live Entertainment, ιδιοκτήτριας της θρυλικής παρισινής αίθουσας. “Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις, η Γαλλία και όλος ο κόσμος θα δουν το Bataclan να ξαναζεί”.

Ο ουρανός θα γεμίσει μπαλόνια το βράδυ, όπως έχει προγραμματίσει η οργάνωση Life for Paris. Επίσης, φανάρια, “σύμβολα της ελπίδας και της ζωής” θα αφεθούν πάνω στο κανάλι Σεν-Μαρτέν, πολύ κοντά στους υπαίθριους χώρους όπου έγιναν οι επιθέσεις. Η οργάνωση των θυμάτων “13η Νοεμβρίου: αδελφοσύνη και αλήθεια” κάλεσε επίσης τους Γάλλους να βάλουν ένα κερί στα παράθυρά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πέθανε στα 62 του χρόνια ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρύ πένθος για τον «Mr Cocacola» – «Έχασε» την κόρη του, Νίκολα Πινέδο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Ανδρέας Βγενόπουλος: Έγινε η νεκροψία – Επενέβησαν εισαγγελείς για εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μotor Oil: Το παρασκήνιο και οι πωλήσεις μετοχών αξίας 86,5 εκατ. ευρώ από τα δύο παιδιά του Θόδωρου Βαρδινογιάννη

Ποιοι μένουν εκτός της ενίσχυσης των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα κριτήρια που αποκλείουν χιλιάδες συνταξιούχους

Ποιοι ισχυροί αγοράζουν τώρα Alpha, τα δυνατά χαρτοφυλάκια και η ΕΥΔΑΠ, τα ΠΛΑΘ, η ΔΕΗ, η AKTOR και η Eurobank, η σιωπή Βαρθολομαίου για Superbet, το κόλπο της αλεπούς των αγορών, η πρόβλεψη για τις εκλογές, το «κέντημα» του Πλεύρη κι ένας γάμος με guest τη Βίσση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιερρακάκης: «Η ανταγωνιστικότητα θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο»
Ιράν: Αναφορά για νέες εκρήξεις στα νότια της χώρας
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων PAC-3 τις επόμενες ημέρες
Άντι Μπέρναμ: Ο υποψήφιος διάδοχος του Στάρμερ θέλει η Βρετανία να ασκήσει περισσότερη πίεση στο Ισραήλ
Φλόριντα: Το διεθνές αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετονομάστηκε σε «Αεροδρόμιο Προέδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ»
Αραγτσί: Κίνδυνος αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να επιδίδονται σε στρατιωτικό «τυχοδιωκτισμό»
Πούτιν: Θα κατευθυνθεί προς την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία σύμφωνα, με ρωσικές πηγές
Άγκυρα προς Μητσοτάκη: Δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν που δεν αποτελεί απειλή για εμάς
CNN: Ποια ψέματα είπε ο Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο Ιράν: Νέα αμερικανικά πλήγματα – Αντίποινα της Τεχεράνης με drones σε Κουβέιτ, Κατάρ και Μπαχρέιν