• First Top Stories

    Από φοιτητής-στέλεχος: Οι εργοδότες ψηφίζουν τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης

    • Αθηνά Λαρδή


    Η βασική ανησυχία των περισσότερων φοιτητών στα πανεπιστήμια της Γηραιάς ηπείρου είναι η μετά το πτυχίο εργασιακή τους πορεία. Όπως είναι φυσικό, πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα, που θα ακολουθήσει κάποιος νέος είναι το πτυχίο που θα έχει και το ίδρυμα από το οποίο θα αποφοιτήσει. Ένα καλό πτυχίο, σε ένα σύγχρονο αντικείμενο μπορεί να σας εξασφαλίσει μια πολύ καλή θέση εργασίας, με αρκετά υψηλές αποδοχές.

    Έτσι, κάθε χρόνο, το Cicarelli Symonds (QS) δημοσιεύει τη συνολική κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων στον πλανήτη, που έχουν άμεση επαφή με την αγορά εργασίας και αν έχετε αποφοιτήσει από αυτά, μπορείτε εύκολα να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας.

    Η θέση που θα λάβει ένα πανεπιστήμιο στη λίστα αυτή εξαρτάται από τη φήμη του ιδρύματος, τους καθηγητές, αλλά και από την άποψη που έχουν οι εργοδότες για το εκάστοτε πανεπιστήμιο. Το QS καλεί χιλιάδες εργοδότες να βαθμολογήσουν τα πανεπιστήμια, δίνοντας μέχρι και 100 πόντους, σε αυτό που θεωρούν καλύτερο.

    Παρακάτω, ακολουθούν τα 15 καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ψήφους των εργοδοτών:

    1. Technical University of Munich: Από το γερμανικό πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει 13 νομπελίστες και έχει συνολικά  97,6 πόντους.

    Technical University of Munich

    2.Bocconi University: Το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στο Μιλάνο και είναι παγκοσμίως γνωστό για την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών της του, ιδιαίτερα των MBAs του. Ως αποτέλεσμα, οι εργοδότες το βαθμολόγησαν με  98,1 πόντους.

    Bocconi University

    3. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology: Με 98,9 πόντους, το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης θεωρείται από πολλούς εργοδότες παγκοσμίως ως το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ελβετίας.

    ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology

    4. University of Warwick: To πανεπιστήμιο του Warwick έχει ιδιαίτερα καλή φήμη, κυρίως για τα προγράμματα που αφορούν την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Είναι πολύ δημοφιλές στους βρετανικούς επιχειρηματικούς κύκλους για την “παραγωγή” ταλαντούχων ανθρώπων. Μεταξύ των αποφοίτων του κολεγίου, βρίσκεται και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of England, Andy Haldane.

    University of Warwick

    5. University College London: Το UCL είναι το τρίτο καλύτερο πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και στην κατάταξη των εργοδοτών συγκέντρωσε 99.3 πόντους.

    University College London

    6.  HEC Paris School of Management: Από το HEC έχουν αποφοιτήσει μερικοί από τους πιο γνωστούς ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Το σκορ του άγγιξε τους 99,3 πόντους.

    HEC Paris School of Management

    7. Ecole Polytechnique: Με σκορ, 99,7 πόντους, το Ecole Polytechnique στο Παρίσι μετρά τρεις πρώην Γάλλους προέδρους και τρεις νομπελίστες μεταξύ των αποφοίτων του.

    Ecole Polytechnique

    8. University of Manchester: Το πανεπιστήμιο του  Manchester έχει σκαρφαλώσει υψηλά στη γενική κατάταξη του QS, με 99.7 πόντους.

    University of Manchester

    9. Insead business school:  Πετυχαίνοντας το απόλυτο σκορ 99.9, το ίδρυμα που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Fontainebleau της Γαλλίας, μπορεί να είναι περήφανο για τους αποφοίτους του, αφού εκεί σπούδασε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse’s.

    INSEAD — INSEAD

    10. London Business School: Το πρώτο από τα έξι σχολεία, που κατόρθωσαν να πετύχουν το απόλυτο σκορ, σύμφωνα με τις ψήφους των εργοδοτών. Σημαντικοί οικονομολόγοι έχουν φοιτήσει εδώ, συμπεριλαμβανομένου του νομπελίστα  Jean Tirole.\

    London Business School

    11. Imperial College London: Το Imperial είναι παγκοσμίως γνωστό για τα προγράμματά του στη φυσική και την τεχνολογία.

    Imperial College London

    12. CentraleSupelec: Το Supelec της Γαλλίας ειδικεύεται στην επιστήμη της φυσικής και όλοι οι εργοδότες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αναζητούν αποφοίτους της σχολής αυτής.

    CentraleSupelec

    13. London School of Economics and Political Science: Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδα Γιώργος Παπανδρέου και ο front man των Rolling Stones, Mick Jagger είναι ανάμεσα σε εκείνους που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του κεντρικού Λονδίνου.

    London School of Economics and Political Science

    14. University of Cambridge: Δεν αποτελεί έκπληξη η εμφάνιση του πανεπιστημίου του Cambridge στη λίστα αυτή, αφού το κύρος του είναι αδιαμφισβήτητο. Όλοι οι εργοδότες περιμένουν πως και πως τους αποφοίτους κάθε χρόνο.

    University of Cambridge

    15. University of Oxford: Φυσικά, από την κατάταξη αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το πανεπιστήμιο αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των CEO παγκοσμίως έχει φοιτήσει εδώ, ενώ 42 από τους 56 συνολικά πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας είναι απόφοιτοι του Oxford. Γι’ αυτό το λόγο το πανεπιστήμιο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους των εργοδοτών, με τους φοιτητές να βρίσκουν αμέσως εργασία στο αντικείμενό τους.

    University of Oxford

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-mesa-kinonikis-diktiosis-gia-peroukagate/75083



    ΣΧΟΛΙΑ